Μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 19:44 Μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Έβγαλαν τους κατοίκους από τα σπίτια του χωριού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία περιμένοντας  την εξέλιξη της πυρκαγιάς…

Μάχη με τις φλόγες στο ορεινό Λογγίτσι Στυλίδας, για τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύο μέτωπα περίπου στις 4:15’ το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8) βόρεια του χωριού.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, έδωσαν μεγάλη δύναμη στον πύρινο εφιάλτη που κατέκαψε αρκετά στρέμματα με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρι.

Συνέπεια της αλλαγής του ανέμου ήταν να δοθεί η εντολή εκκένωσης του χωριού από τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα που βρέθηκε μαζί με την ηγεσία της Πυροσβεστικής και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Στυλίδας στην πρώτη γραμμή.

Δείτε βίντεο:

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού και ανέμεναν τα αποτελέσματα από το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς για να δουν αν θα πρέπει να απομακρυνθούν ή όχι.

Στις 7:30’ ξεκίνησαν και οι τελευταίες ρίψεις από τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έφτασαν από Αγχίαλο και Τανάγρα αντίστοιχα και βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα και να οριοθετήσουν. Μαζί και τα pzl που επιχειρούν στο βορειότερο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Συνολικά  επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων Στυλίδας, Δομοκού και της Περιφέρειας Στερεάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση