Λαμία: 32 κρούσματα κορωνοϊού στη Δομή Θερμοπυλών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 07:22 Λαμία: 32 κρούσματα κορωνοϊού στη Δομή Θερμοπυλών

Υπό μερικό περιορισμό οι μετακινήσεις των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών, σε συνεργασία των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας με την αστυνομία…

Λίγο πριν το «κόκκινο», βρίσκεται η Δομή προσωρινής φιλοξενίας αλλοδαπών, στις Θερμοπύλες, από κρούσματα κορωνοϊού.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν και είχαμε το πρώτο σοβαρό περιστατικό στη Δομή, με 49χρονο φιλοξενούμενο να χρειάζεται εισαγωγή στην Κλινική Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας και μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 32 περιστατικά covid, τόσο μεταξύ οικογενειών, όσο και σε μεμονωμένα άτομα.

Η αύξηση με γεωμετρική πρόοδο των κρουσμάτων, είχε ως αποτέλεσμα ήδη από την αρχή της εβδομάδας να υπάρχει μερικός περιορισμός μετακίνησης στους φιλοξενούμενους και πλέον μόνο πέντε άτομα βγαίνουν ημερησίως εκτός Δομής για τις απαραίτητες προμήθειες και μόνο με rapid test. Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται καμία νέα εισαγωγή ατόμων στη Δομή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά, για αυτό και έχει ενημερωθεί όλο το προσωπικό της Περιφέρειας που απασχολείται στη Δομή και είναι πλήρως εμβολιασμένο, καθώς και η Αστυνομία που έχει την ευθύνη τήρησης των μέτρων.

Αν τα ενεργά κρούσματα αυξηθούν και φτάσουν τον αριθμό 40, αυτόματα η Δομή θα κλείσει και δε θα υπάρχει καμία δυνατότητα εξόδου των φιλοξενούμενων για το διάστημα που θα ισχύσει η γενική καραντίνα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο όποιος περιορισμός των φιλοξενουμένων της Δομής, δεν επηρεάζει τους λουόμενους στα Ιαματικά Λουτρά που μπορούν τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα να επισκέπτονται τις πηγές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση