Φθιώτιδα: 12 χρόνια φυλακή στον 26χρονο για αποπλάνηση 11χρονης μαθήτριας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 09:23 Φθιώτιδα: 12 χρόνια φυλακή στον 26χρονο για αποπλάνηση 11χρονης μαθήτριας

Αθώος για την περίπτωση του βιασμού, καταδικάστηκε όμως σε 12 χρόνια φυλακή για αποπλάνηση ανήλικης.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευρυτανίας, εκδικάστηκε η υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Φθιώτιδα τον Ιούνιο του 2021, με τη σύλληψη 25χρονου για βιασμό 11χρονης μαθήτριας.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος με Απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, ενώ παραπέμφθηκε σε δίκη με τις κατηγορίες επίσης, της αποπλάνησης ανήλικης, της πορνογραφίας ανήλικης μέσω διαδικτύου και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά και της παραγωγής και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και η απόφαση του ΜΟΔ, κατόπιν και της πρότασης της εισαγγελέας της έδρας, ήταν αθωωτική για τον κατηγορούμενο στο αδίκημα του βιασμού, ενώ τον τιμώρησε με 12ετη ποινή κάθειρξης για τα υπόλοιπα αδικήματα.

Σημειώνουμε ότι από την προανακριτική διαδικασία ο 26χρονος - σήμερα - άνδρας είχε υποστηρίξει ότι όσα έκανε, ήταν με τη συγκατάθεση της ανήλικης, υποστηρίζοντας ότι εκείνη ήταν που του έστελνε προκλητικές φωτογραφίες και είχε ζητήσει ραντεβού μαζί του. Είχε υποστηρίξει επίσης ότι δε γνώριζε την πραγματική ηλικία του θύματος.

Κατόπιν της ανωτέρω απόφασης ο 26χρονος επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών, ενώ ασκήθηκε έφεση για την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι συνήγοροί του, Δημήτρης Κρούπης και Αργυρώ Καραφέρη, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι από το στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση βιασμού.

«Όπως είχαμε επισημάνει από το στάδιο της Ανακριτικής διαδικασίας και επιμέναμε μέχρι σήμερα στο ΜΟΔ Ευρυτανίας, δικαιώθηκε ο κατηγορούμενος αφού ομόφωνα και μετά από απαλλακτική πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για το αδίκημα του βιασμού. Είναι πρωτίστως ηθική η δικαίωση για τον εντολέα μας, αφού έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί μας για τα ομολογούμενα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και κατοχής πορνογραφικού υλικού. Ήδη κατατέθηκε έφεση κατά της Απόφασης και προσδοκούμε για μια ευνοϊκότερη κρίση».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση