Ρουμάνος πυροσβέστης επέστρεψε για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 09:00 Ρουμάνος πυροσβέστης επέστρεψε για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια

Είχε δώσει μάχη με την ομάδα του στην περιοχή του Προκοπίου και φεύγοντας έδωσε την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει σε πιο χαρούμενες καταστάσεις…

Τον περασμένο Αύγουστο ήταν μεταξύ των εκατοντάδων ξένων πυροσβεστών που έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βόρεια Εύβοια.

Φέτος, όπως είχε υποσχεθεί στους ανθρώπους με τους οποίους επιχείρησε μαζί για να σωθούν κομμάτια της φύσης και περιουσίες, επέστρεψε για να κάνει τις διακοπές του και να τους γνωρίσει σε καταστάσεις εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για τον Ρουμάνο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Florin Nita ο οποίος μαζί με την οικογένειά του προγραμμάτισε τις διακοπές του στην Ελλάδα και ένα μεγάλο κομμάτι τους στη Βόρεια Εύβοια όπου επιχείρησε με Έλληνες, Ρουμάνους κι άλλους πυροσβέστες και εθελοντές.

Είναι ο Ρουμάνος Πυροσβέστης, την ιστορία και την υπόσχεση του οποίου είχε καταγράψει το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας.

Την παρουσία του στη Βόρεια Εύβοια κοινοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου Ευβοίας:

«Η περσινή αντιπυρική περίοδος με τις καταστροφικές πυρκαγιές είχε τραγικές συνέπειες οι οποίες μας επηρεάζουν δυστυχώς όλους.

Παρόλα αυτά η συνδρομή των αγαπητών πυροσβεστών από τη Ρουμανία και τη Μολδαβία ήταν καθοριστική στην πορεία και την εξέλιξη της φωτιάς.

Έτυχε να φιλοξενήσουμε τους πυροσβέστες από την Ρουμανία και να τους έχουμε κοντά μας όλες εκείνες τις μέρες. Συζητήσαμε, χαρήκαμε, τους φροντίσαμε όσο μπορούσαμε. Με πολλούς γίναμε φίλοι.

Και να που μετά από ένα χρόνο περίπου ο αγαπητός μας πυροσβέστης @nita_florin μας επισκέφθηκε ξανά, με την οικογένειά του αυτή τη φορά, θέλοντας να δείξει στα παιδιά του τι έζησε εδώ το περσινό καλοκαίρι και να στηρίξει την πολύπαθη περιοχή μας.

Τον ευχαριστούμε θερμά, αυτόν και την υπόλοιπη ομάδα του, για ότι έκαναν για μας. Μπορεί να χάσαμε το δάσος μας, και αυτό μας πονάει, κερδίσαμε όμως ένα καλό φίλο. Και αυτό είναι ανεκτίμητο».

Δείτε επίσης:

Γλύφα: Με χειροκροτήματα αναχώρησαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες - ΒΙΝΤΕΟ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση