Χαμός στην Άμφισσα: Γνωστός επιχειρηματίας πυροβόλησε και σκότωσε 13χρονη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:12 Χαμός στην Άμφισσα: Γνωστός επιχειρηματίας πυροβόλησε και σκότωσε 13χρονη

Το χρονικό μιας παρεξήγησης που οδήγησε σε φονικό...

Όλα έγιναν στις 8:30 νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (4/6), όταν 34χρονος επιχειρηματίας από την Άμφισσα πήγαινε στο σταύλο που διατηρεί στη θέση Προσήλιο στη Φωκίδα.

Περνώντας από τον καταυλισμό των Ρομά δημιουργήθηκε κάποια παρεξήγηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με αποτέλεσμα εκτός από κάποια λόγια, ο 34χρονος να δεχθεί και σωματική επίθεση. Τότε γύρισε στο αυτοκίνητό του όπου είχε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο και έστρεψε προς τους Ρομά. Δυστυχώς από τα σκάγια τραυματίστηκε θανάσιμα ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο δεν είχε κλείσει καλά - καλά τα 13 του χρόνια! Επίσης ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είχε προηγούμενα με τους Ρομά, καθώς του είχαν διαρρήξει το σπίτι, ωστόσο από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται να έχει προηγηθεί κάποιο συμβάν τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες και ότι η παρεξήγηση έγινε διερχόμενος από τον καταυλισμό.

Αποτέλεσμα εκτός από την τραγική απώλεια ενός ανήλικου ατόμου, ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο καταυλισμός. Μάλιστα κάποιοι Ρομά, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 34χρονου που το είχε παρατήσει λίγο παραπάνω προκειμένου να εξαφανισθεί. Επίσης έσπασαν το μαγαζί που διατηρεί στην Άμφισσα.

Ο ίδιος αναζητείται από τις αρχές προκειμένου να λογοδοτήσει για την πράξη του.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χθες (04-06-2018) βραδινές ώρες, μετέβη σε καταυλισμό περιοχής της Άμφισσας Φωκίδας, όπου πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 13χρονης ημεδαπής, καθώς και τον τραυματισμό (στο πόδι) ενός 35χρονου ημεδαπού.

Από αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή, εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, επί της επαρχιακής οδού Άμφισσας – Βίνιανης, το οποίο πυρπόλησαν άγνωστοι δράστες, ενώ επίσης άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα που διατηρεί ο 34χρονος, στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας.

Ερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής της σορού του ανήλικου κοριτσιού.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση