Σαββατοκύριακο με τη μεγάλη Γιορτή Ρυζιού στην Ανθήλη: Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική και δράσεις!
Ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίζεται Σαββατοκύριακο η 23η Γιορτή Ρυζιού στην Ανθήλη.
Η 23η Γιορτή Ρυζιού είναι γεγονός στην Ανθήλη και για τρεις ημέρες, στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, δίνει ραντεβού με την παράδοση, τη μουσική, τον χορό και φυσικά… το ρύζι!
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθήλης έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με μεγάλη δημοτική βραδιά, ποδηλατική βόλτα, σκάκι και παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση.
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου: Μεγάλη δημοτική βραδιά
Η αυλαία της 23ης Γιορτής Ρυζιού ανοίγει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, με μία μεγάλη δημοτική βραδιά στο προαύλιο του σχολείου.
Στη σκηνή ανεβαίνουν ο Γιάννης Καψάλης και η Φαίδρα Διαμάντη, στο κλαρίνο θα βρίσκεται ο Μάκης Τσίκος και στο βιολί ο Μιχάλης Τζιχάνης, σε ένα πρόγραμμα που υπόσχεται πολύ χορό και αγαπημένα δημοτικά τραγούδια.
Η βραδιά ξεκινά στις 23:00, ενώ τους παρευρισκόμενους περιμένει δωρεάν κέρασμα με βελούδινο, παραδοσιακό ρυζόγαλο.
Η είσοδος είναι 7 ευρώ, ενώ για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 6977014550.
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου: Ποδήλατο και σκάκι
Το πρόγραμμα συνεχίζεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά με δράσεις που δίνουν διαφορετικό χρώμα στη γιορτή.
Στις 18:30 ξεκινά η ποδηλατική βόλτα «στους ωρίζονες της Ανθήλης», με τους συμμετέχοντες να ξεκινούν από την πλατεία και να γνωρίζουν την περιοχή πάνω σε δύο τροχούς.
Στις 20:00 η πλατεία μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη υπαίθρια σκακιέρα, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να μάθουν σκάκι, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Λαμίας.
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου: «Όσο χορεύουμε ο κύκλος μεγαλώνει…»
Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, με μία μεγάλη παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά.
Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν η Λευκοθέα Φιλιππίδη στο τραγούδι, ο Δημοσθένης Στεργιάννης στο κλαρίνο, ο Σάκης Καρακώστας στο βιολί και το τραγούδι, ο Δημήτρης Ράπτης στο λαούτο και το τραγούδι, ο Κώστας Μπαλογιάννης στο ακορντεόν και ο Δημήτρης Ρούσκας στα κρουστά.
Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθήλης, ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φραντζή «Άγιος Γεώργιος», ο Όμιλος Παράδοσης - Λαογραφίας Καμένων Βούρλων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσελιγκάτων Κωπαΐδας.
Και επειδή πρωταγωνιστής της γιορτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το ρύζι της Ανθήλης, το φινάλε θα συνοδευτεί από δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα με βάση το τοπικό προϊόν.
Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, παράδοση και δράσεις, με την Ανθήλη να δίνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού της στη 23η Γιορτή Ρυζιού.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Η Μάσα και ο Αρκούδος» σήμερα στη Λαμία: Μια μεγάλη θεατρική γιορτή για μικρούς και μεγάλους
Οι αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν σε μια μαγική θεατρική παράσταση την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Η Magic Brass Orchestra της Φιλαρμονικής Λαμίας έκανε τη διαφορά στο Φεστιβάλ της Σίνδου - Το τραγούδι που ξεσήκωσε το κοινό - ΒΙΝΤΕΟ
Και φέτος η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας έκλεψε την παράσταση, στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών (International Youth Band Festival) στη Σίνδο, με μια εκπληκτική διασκευή που επιμελήθηκε ο Μαέστρος Δημήτρης Μαντάς και ερμήνευσε ο Δημήτρης Αργυρίου.
Λαμία: Ξεκινούν για 12η χρονιά οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι "ΠΡΟΒΑ"
Από τη Δευτέρα (31/08) και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, 6:00μ.μ. - 9:00μ.μ.