Εκδηλώσεις στο Δήμο Λοκρών προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου
Ο Δήμος Λοκρών, η Κοινότητα Λιβανατών και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Οδυσσέας Ανδρούτσος», αναβίωσαν τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα το έθιμο «Σεργιάνι στην Παράδοση» προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο είναι αφιερωμένη η μητροπολιτική εκκλησία της Κοινότητας Λιβανατών και για το λόγο αυτό τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Την ίδια ημέρα ο Δήμος Λοκρών, η Κοινότητα Αρκίτσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Κλείδωνας» αναβίωσαν το έθιμο της Ρωμάνας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γυναίκες από τις πρώτες πρωινές ώρες τραγουδούν παραδοσιακά από σπίτι σε σπίτι και μαζεύουν τις πρώτες ύλες για τις παραδοσιακές πίτες που θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν στον κόσμο το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Στις εκδηλώσεις αυτές παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καλλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρκίτσας κ. Ανάργυρος Μοδιάτης, Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος επισκεπτών και κόσμου.
Δείτε φωτογραφίες:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ξεκινούν τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες
Διάρκεια εγγραφών: από Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Κουζίνες του Κόσμου» στον Δήμο Δομοκού
Tην Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026
«Κληρονομιά σε κίνδυνο»: Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026 με τη συμμετοχή του Δήμου Δομοκού
Το διάστημα 25-27 Σεπτεμβρίου 2026.
«Τσιμπήσαμε» τους πιο λαχταριστούς μεζέδες στην 3η Γιορτή Αμελέτητων (ΦΩΤΟ)
Το βράδυ της Παρασκευής (18/09), στη "Χώρα".