ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Καθαρά Δευτέρα: 32 χρόνια Νέο Μαγνησιώτικος Γάμος!

Καθαρά Δευτέρα: 32 χρόνια Νέο Μαγνησιώτικος Γάμος!

Το λαϊκό δρώμενο που «πάντρεψε» Μικρασιάτες πρόσφυγες και Ρουμελιώτες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα, στο παραδοσιακό έθιμο του Νέο Μαγνησιώτικου Γάμου.

Για 32η χρονιά ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, το αποκριάτικο παραδοσιακό δρώμενο του Νεο - Μαγνησιώτικου Γάμου, στις 11:00 π.μ. στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, στη Νέα Μαγνησία. (Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας).

Η χρονική περίοδος, στην οποία παραπέμπει το σενάριο του Γάμου, είναι η δεύτερη δεκαετία μετά την Μικρασιατική τραγωδία. Πηγές άντλησης στοιχείων για να χτιστεί η παράσταση του Νεο - Mαγνησιώτικου Γάμου υπήρξαν οι συγγραφείς Μηλιώρης και Κλεάνθης που έγραψαν για τα ήθη και έθιμα του γάμου στην Μικρά Ασία ενώ πολλά στοιχεία έδωσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του Ευθύμιου Γκούμα στην Αταλάντη (ΦΩΤΟ)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του Ευθύμιου Γκούμα στην Αταλάντη (ΦΩΤΟ)
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Σήμερα οι "Στρακαστρούκες" του Δημήτρη Σαμόλη κάνουν "μπαμ" στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας