Λαμία: Το 12ο Δημοτικό Σχολείο θα συμμετάσχει στο 4ο Πασχαλινό Bazaar
«Βιωματική μάθηση και συνεργασία» - Το Σάββατο 4 Απριλίου από τις 09:00' έως τις 14:00', στην Πλατεία Πάρκου.
«Δεν είναι απλώς ένα Bazaar: Είναι μάθημα ζωής από τα παιδιά»
Η συμμετοχή αυτή δεν περιορίζεται στην παραγωγή και πώληση προϊόντων, αλλά εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο, βασισμένο στις αρχές της παιδαγωγικής Freinet και της βιωματικής μάθησης. Οι μαθητές εμπλέκονται ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, συνδέοντας τη σχολική γνώση με την καθημερινή ζωή.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές καλλιεργούν δεξιότητες συνεργασίας, υπευθυνότητας και δημιουργικότητας, ενώ ταυτόχρονα κατανοούν βασικές αρχές της τοπικής οικονομίας, της αειφορίας και της κοινωνικής συμμετοχής.
Ο σχολικός συνεταιρισμός λειτουργεί ως ένα ζωντανό κύτταρο μάθησης και συνεργασίας, ενισχύοντας τη σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και προάγοντας την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το περίπτερό μας με τον αριθμό 8, να γνωρίσετε από κοντά το έργο των παιδιών και να στηρίξετε την προσπάθειά τους.
Εμείς βάλαμε όλα μας τα χρώματα και τα πιο φωτεινά μας χαμόγελα…
Εσείς, θα λείπετε;
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Δομοκού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενεργειακής Απόδοσης 2026
Στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2026
Αύριο η εκδήλωση «Αγγίζοντας τον Έναστρο Ουρανό» στο 1ο Γυμνάσιο Λαμίας
Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Erasmus+ 2026
Στο Ιάσιο της Ρουμανίας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το ευρωπαϊκό έργο PROSECO
Με θέμα « Οι δημόσιες προμήθειες στην υπηρεσία της κοινωνικής οικονομίας και της τοπικής ανάπτυξης»
Σήμερα οι "Στρακαστρούκες" του Δημήτρη Σαμόλη κάνουν "μπαμ" στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 21:00', στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σολίστες και πρωταγωνιστές» που οργανώνεται με μεγάλη επιτυχία από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.