Ο Δήμος Καρπενησίου τίμησε τα 81 χρόνια από την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου
Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της λαϊκής ενότητας!
Στους Κορυσχάδες χθες Κυριακή 25 Μαΐου ο Δήμος Καρπενησίου τίμησε τα 81 χρόνια από την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου (14-27 Μαΐου 1944), γεγονότος που έχει εγγραφεί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στη συλλογική μας μνήμη ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές της λαϊκής ενότητας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διδάκτορας ιστορίας κ. Μενέλαος Χαραλαμπίδης με θέμα: “Γιατί γιορτάζουμε λάθος την 28η Οκτωβρίου; Η αποκοπή της μνήμης της Εθνικής Αντίστασης από την εθνική επέτειο”.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, ενώ περιλάμβανε επίσης πέραν της κεντρικής ομιλίας του κ. Χαραλαμπίδη χαιρετισμούς και καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Χρήστο Κακαβά, τοπικών αρχών και φορέων, εκπροσώπων συλλόγων, κομμάτων (Μεταξύ αυτών ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας) και αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και συμμετοχή της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής, που παιάνισε τον Εθνικό ύμνο.
Πιο συγκεκριμένα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν πέραν του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κακαβά, η Βουλευτής Ευρυτανίας κα Τζίνα Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τάσιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής Δασικής Πολιτικής κα Κατερίνα Καλαντζή, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων κα Αννέτα Κοτρώνα και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ κ. Χρήστος Οικονόμου.
Ακολούθησε ξενάγηση στην περιοδική έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης με τίτλο “Καρπενήσι 1944, τα απομεινάρια μιας καταστροφής” από την προϊσταμένη των ΓΑΚ Ευρυτανίας, διδάκτωρ φιλολογίας κα Μαρία Παναγιωτοπούλου και στη μόνιμη έκθεση από τη φιλόλογο- ιστορικό κα Γεωργία Δήμα.
Το τριήμερο εκδηλώσεων άρχισε χθες Σάββατο (24/5) με τη θεατρική παράσταση “Τα Μαγικά Βουνά” στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 26 Μαϊου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου με ομιλία και συζήτηση με τον ιστορικό κ. Μενέλαο Χαραλαμπίδη με αφορμή το βιβλίο του: «Οι ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ – Ένοπλη, πολιτική και οικονομική συνεργασία στα χρόνια της Κατοχής.»

πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αύριο το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης πάει Θήβα για την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 21:00'.
Οι "Six or Five" έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας - Μια βραδιά αφιερωμένη στη jazz μουσική
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00'.
Δύο βιβλία μια ιστορία: Οι Κομποτάδες μέσα από το έργο του Αθανασίου Σιούτα
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 18:00', στην κεντρική πλατεία Κομποτάδων.
Η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας βγήκε βόλτα στο κέντρο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Μια ευχάριστη έκπληξη
Δημοτικό Ωδείο Λαμίας: Open Day γνωριμίας με τον κόσμο της μουσικής
Την Πέμπτη 17 Σεπτέμβριος 2026
Έναρξη δωρεάν εγγραφών στη Δημοτική Φιλαρμονική Αταλάντης Δήμου Λοκρών
Στο κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αταλάντης