Οι χειριστές τίμησαν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο εκκλησάκι τους στην Ανάβρα Φθιώτιδας
Πολύς κόσμος μαζεύτηκε και φέτος στο εκκλησάκι των Χειριστών μηχανημάτων Φθιώτιδας για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ανάβρα Φθιώτιδας.
Διαβάστε το κείμενο που μας έστειλε ο Πρόεδρος τους Δημήτρης Μπρέκης για τη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο σε ένα πολύ όμορφο μέρος σαν κι αυτό που είναι χτισμένο από το 1973 ο συγκεκριμένος ναός.
«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι. Φίλες και φίλοι..
Υπάρχουν κάποιες στιγμές στον χρόνο που δεν τις μετράμε με τις ώρες της δουλειάς ή τον κάματο της ημέρας, αλλά με τους χτύπους της καρδιάς και το βάθος των αναμνήσεων. Από το μακρινό 1973, το μικρό μας εκκλησάκι στο όμορφο χωριό της Ανάβρας, λίγο πάνω από τις Θερμοπύλες στέκει εκεί ως το δικό μας ιερό καταφύγιο. Ένας τόπος όπου η σκληρή καθημερινότητα των χειριστών μηχανημάτων υποκλίνεται στην κατάνυξη και την κοινή μας πίστη.
Φέτος, στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, η παρουσία σας έδωσε και πάλι πνοή σε αυτόν τον θεσμό που κρατάμε ζωντανό για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Το να βλέπεις χέρια που όλη τη χρονιά μοχθούν στις τιμονιέρες και στα χειριστήρια, να ανάβουν ένα κερί και να σμίγουν σε μια αγκαλιά, είναι μια εικόνα γεμάτη αγνό, επαγγελματικό ρομαντισμό.
Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που δώσατε το «παρών». Η συμμετοχή σας αποδεικνύει ότι πίσω από τον θόρυβο των μηχανών, υπάρχει μια ζεστή, αληθινή ανθρώπινη αλυσίδα. Κρατήσατε την παράδοσή μας αναμμένη, σαν το καντήλι που φωτίζει τις κοινές μας μνήμες, το παρόν και το μέλλον μας.
Να είμαστε όλοι καλά, με υγεία στα χέρια και στις οικογένειές μας, για να ανταμώνουμε εκεί κάθε χρόνο.
Για την Ένωση Χειριστών Μηχανοδηγών Μηχανημάτων Τεχνικών και Γεωργικών Έργων Ν. Φθιώτιδας ο Πρόεδρος Δημήτρης Αθανασίου Μπρέκης»
Δείτε φωτογραφίες:














πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Με λαμπρότητα η τελετή Εορτασμού της Εκατονταετηρίδας από την Ίδρυση του Οικισμού Πετριλίων Δομοκού
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026
«Η Φαύστα» του Μποστ έρχεται στην Αμφίκλεια
Η Θεατρική Σκηνή «Έκφραση» παρουσιάζει τη γνωστή κωμωδία το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.
Την Πέμπτη χορεύουμε σε ρυθμούς Tango και Latin στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
Στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου των «Σουαρέ»
Oiti Raw Sessions: Οι Σπυριδούλα και Alex K & The Circle έρχονται στη Χώρα για μια εκρηκτική ροκ βραδιά!
''One Day. One Take. Unfiltered.''
Ετοιμάζονται για το παζάρι και στην Αμφίκλεια - Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής
Διαβάστε την ανακοίνωση του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας
Πανηγυρίζει Δευτέρα και Τρίτη η Ιερά Μονή Αντίνιτσας
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων