Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο Λαμιώτης ιπτάμενος Θανάσης Μπεσλεμές
Ο ήρωας πιλότος από τη Λαμία έχασε τη ζωή του επιχειρώντας σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κέρκυρα με αεροσκάφος PZL.
Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια από τον αδόκητο χαμό του Λαμιώτη Υποσμηναγού Θανάση Μπεσλεμέ, που έπεσε στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα.
Με καταγωγή από τη Δαμάστα, έχασε τη ζωή του σε διατεταγμένη πτήση, όταν το αεροσκάφος PZL M-18 του οποίου ήταν κυβερνήτης κατέπεσε και συνετρίβη στο όρος Παντοκράτωρ στην περιοχή Τρουμπέτα της Κέρκυρας, στις 7 Αυγούστου 2000.
Ο Θανάσης Μπεσλεμές γεννήθηκε στη Λαμία το 1971 και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α-7Η της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα) και τοποθετήθηκε στην 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (Άραξος) ως χειριστής στα αεροσκάφη Α-7Η. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ (Δεκέλεια) ως χειριστής αεροσκαφών PZL.
Πάντα στη μνήμη μας… Αθάνατος!
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Νέες αποκαλύψεις για τον 66χρονο «φαντομά» που είχε καταδικαστεί σε 120 χρόνια φυλακή - Το διαμέρισμα στη Λαμία όπου έμενε με την 27χρονη σύζυγό του
Οι εταιρείες φαντάσματα με το απλήρωτο ΦΠΑ - Εκδόθηκε από τον Παναμά στην Ελλάδα και τον αφήσαμε ελεύθερο - Οι 34 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή 120 χρόνων κάθειρξης - Πότε αγόρασε το διαμέρισμα στη Λαμία.
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Πυρκαγιά στη Φωκίδα στην περιοχή Πενταγιοί – Σηκώθηκε 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος
Από το έδαφος επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων
Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα RoboHeads του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής
Πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Αυγούστου 2026, στο Osaka International Convention Center, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.