Τσακάλι βρέθηκε σε κατοικημένη περιοχή έξω από τη Λάρισα
Το ζώο ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο και πιθανόν αναζητούσε τροφή.
Ένα τσακάλι, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο που προφανώς αναζητούσε τροφή, είδε ένας Λαρισαίος, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στη Γυρτώνη, έξω από τη Λάρισα.
Μάλιστα, το ζώο δεν έδειξε να τρομάζει ιδιαίτερα από την παρουσία του ανθρώπου, παρότι η παρουσία του σε κατοικημένες περιοχές σπανίζει, σύμφωνα με το onlarissa.gr.
Ωστόσο, υπάρχουν εκτιμήσεις πως τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των τσακαλιών έχει αυξηθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ιδίως τους χειμερινούς μήνες, τα τσακάλια, κατεβαίνουν από το βουνό, για να βρουν τροφή, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε στάβλους, σε αιγοπρόβατα, ακόμη και σε σκυλιά.
Το τσακάλι (Canis aureus) προτιμά περιοχές που εναλλάσσονται εκτάσεις με φυσική βλάστηση, αγροτικές καλλιέργειες, ρέματα με πυκνή βλάστηση, παραποτάμια δάση και υγρότοποι.
Είναι είδος παμφάγο, παρά το ότι συγκαταλέγεται στα σαρκοφάγα, ενώ εμφανίζει διαφοροποιήσεις στην τροφική συμπεριφορά ανάλογα με την εποχή. Καταναλώνει φρούτα, καρπούς, ερπετά, αμφίβια, ασπόνδυλα μικρά θηλαστικά, πτώματα κ.α. Σημαντική είναι η συμβολή του στον έλεγχο των πληθυσμών των τρωκτικών σε αγροτικές περιοχές.
Στα Βαλκάνια βρίσκεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Ευρώπης. Στην Ελλάδα ήταν παλαιότερα «επικηρυγμένο» είδος (από το 1974 – 1981), αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα φαίνεται να ανακάμπτουν οι πληθυσμοί του και να εποικίζονται περιοχές που απουσίαζε για δεκαετίες.
Αυτό οφείλεται στη μεγάλη προσαρμοστικότητά του σε ανθρωπογενή ενδιαιτήματα, αλλά και στη δυνατότητά του να αξιοποιεί κατάλληλα ενδιαιτήματα μικρού εμβαδού. Τα τελευταία χρόνια τσακάλια είχαν έντονη παρουσία στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σερρών.
Είναι άγνωστο αν το τσακάλι στη χώρα μας έχει συμβάλλει στην εξάπλωση της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Φθιώτιδα: Επιμένουν μέχρι σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες - Ευκαιρία για ένα ακόμη θαλασσινό μπάνιο
Πιθανότητα βροχής από αργά το μεσημέρι και πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές από την Κυριακή. Δεν αναμένονται ακραία φαινόμενα τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο…
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Φθιώτιδα και σχεδόν σε όλη τη Στερεά
Στην κατηγορία 2 μόνο Ευρυτανία, δυτική Φθιώτιδα και Σκύρος…
Νέα διορθωτική ανακοίνωση από την Περιφέρεια για την καταλληλότητα των νερών στην παραλία Καμένων Βούρλων
Το λάθος με το σημείο δειγματοληψίας το οποίο δεν αντιστοιχεί στην επίσημα καθορισμένη ακτή «Καμένα Βούρλα»…
Δυτική Φθιώτιδα: Χειροπέδες σε 23χρονο με οπλοστάσιο, αναβολικά και full face κουκούλες
«Ντου» της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας στο σπίτι που τα έκρυβε..
Αλμυρός: Δίωξη για βιασμό στον 41χρονο συγγενή της 9χρονης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα – Αρνείται τις κατηγορίες επικαλούμενος αναπηρία 80%
Έγγραφο βόμβα για την ασφάλεια στα τρένα: Τι αναφέρει για το τμήμα Λειανοκλάδι – Δομοκός, το Οινόη – Τιθορέα και το Τιθορέα – Δομοκός
Σοβαρά ερωτήματα για την πραγματική κατάσταση σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ETCS στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνουν στη δημοσιότητα τα "Νέα".