«Ανοίγουμε Πανιά» - Διήμερη Εκπαιδευτική Δράση στην Κύμη
16 με 17 Οκτωβρίου…
Τη διήμερη εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ανοίγουμε Πανιά» πραγματοποίησε το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) στην Κύμη, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2025, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων (Γ.Γ.Ν.Λ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γ.Γ.Ν.Λ. του ΥΝΑΝΠ και σε στενή συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κύμης. Στη δράση συμμετείχαν σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Κύμης και μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Κονίστρων, του τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία περιλάμβανε τόσο θεωρητική κατάρτιση όσο και πρακτική εξάσκηση εν πλω. Στόχος ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της ιστιοπλοΐας και να κατανοήσουν τις βασικές αρχές του ναυταθλητισμού.
Την καθοδήγηση και την εκπαίδευση ανέλαβαν έμπειροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και καταξιωμένοι παγκόσμιοι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας: ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Μπουγιούρης Αντώνης και η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ματζαράκη Ευτυχία. Οι εκπαιδευτές μετέδωσαν στους σπουδαστές τις πολύτιμες γνώσεις και την πλούσια εμπειρία τους στον χώρο.
Η συγκεκριμένη δράση ανέδειξε τη σπουδαιότητα της ναυταθλητικής παιδείας και της βιωματικής επαφής των νέων με τη θάλασσα και το υδάτινο περιβάλλον, ενισχύοντας τον ουσιαστικό σύνδεσμο της ναυτικής εκπαίδευσης με τον αθλητισμό.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ειδικό τέλος ΑΠΕ 2025: Αυτά είναι τα χρήματα που επιστρέφουν στη Στερεά Ελλάδα
Σχεδόν 39 εκατ. ευρώ μοιράζονται πανελλαδικά σε Δήμους και οικιακούς καταναλωτές - Πρωταθλητές σε χρήματα αλλά και σε κορεσμό Εύβοια και Βοιωτία - Πόσα χρήματα ελαφρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος στη Φθιώτιδα και τι εισπράττουν οι ΟΤΑ.
Με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» του «Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς»
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/10) στην πλατεία Ελευθερίας.
Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. σε νεαρούς απατεώνες στην Καρδίτσα - Πήγαν να πάρουν σακίδιο με 22.800€
«Άνοιξαν» πέντε υποθέσεις με λεία 146.000€ - Υποδύονταν τους λογιστές και τους εφοριακούς…
Λαμία: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Όθωνος
Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων:
Περιφέρεια Στερεάς: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.
Συναγερμός στις Θερμοπύλες για πυρκαγιά σε μονοκατοικία κοντά στην εκκλησία
Η άμεση κινητοποίηση πρόλαβε τα χειρότερα…