ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Απεργία υπαλλήλων ΟΤΑ: Η Φθιώτιδα στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Απεργία υπαλλήλων ΟΤΑ: Η Φθιώτιδα στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Φθιώτιδας: Πρώτη νίκη των εργαζομένων μετά τη σημερινή μεγαλειώδη κινητοποίηση»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Από μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων από όλη την Ελλάδα χαρακτηρίστηκε η σημερινή (24/4/26) κινητοποίηση των εργαζομένων των ΟΤΑ στην Αθήνα με πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται επί σειρά ετών με αλλεπάλληλες και επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, στις κοινωνικές δομές των δήμων (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Κέντρα Κοινότητας, κ.α.).

Δυναμικό παρών έδωσαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Φθιώτιδας, που κάνουν λόγο για μια πρώτη νίκη απέναντι στις αλλαγές που ήθελαν να φέρουν στις εργασιακές σχέσεις χιλιάδων συναδέλφων τους, για του ςοποίους ζητούν μονιμοποίηση αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Φθιώτιδας:

«Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Φθιώτιδας δώσαμε σήμερα, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, ένα βροντερό και ενωτικό «παρών» στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Αθήνα!

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Φθιώτιδας από κοινού με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Λαμιέων, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και τη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας.

Η μαζική συμμετοχή και η δυναμική πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησαν νέα ευνοϊκότερα δεδομένα:

  • Αποσύρεται οριστικά η διάταξη «καρμανιόλα»: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι το επίμαχο προσχέδιο δεν υφίσταται πλέον και δεν αποτελεί πλαίσιο συζήτησης για τους εργαζόμενους.
  • Εκκίνηση διαλόγου από μηδενική βάση: Η συζήτηση για το μέλλον των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές ξεκινά από την αρχή, χωρίς εκβιαστικά πλαίσια.
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα δικαίωσης: Μετά από απαίτηση της Ομοσπονδίας, ορίστηκε νέα συνάντηση εντός του πρώτου 15νθημέρου του Μαΐου 2026για την παρουσίαση του σχεδιασμού παραμονής των εργαζομένων Ε.Σ.Π.Α..

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ!!

Οι σημερινές εξελίξεις είναι το πρώτο θετικό βήμα και αποτέλεσμα της δικής σας ανυποχώρητης στάσης.

Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα μέχρι την τελική δικαίωση:

Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. και Κέντρα Κοινότητας

Διακοπές ρεύματος σήμερα στους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διακοπές ρεύματος σήμερα στους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google