Από τη Λάρισα ο δικηγόρος που συνελήφθη για κατασκοπεία στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)
Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ του ψευδοκράτους…
Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για κατασκοπεία πέρασαν οι κατοχικές Αρχές, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν, ο ύποπτος, ο οποίος είναι πρώην δικηγόρος από τη Λάρισα, που συμμετείχε και στην υπόθεση των Τεμπών, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον «δικαστηρίου».
Σύμφωνα με το sigmalive η λεγόμενη αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος συνελήφθη την Παρασκευή ενώ βιντεοσκοπούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις με το κινητό του τηλέφωνο και με κάμερα που είχε στην κατοχή του.
Τόσο το κινητό όσο και η κάμερα του υπόπτου κατασχέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία, με τη λεγόμενη Αστυνομία να σημειώνει ότι κατά την αρχική έρευνα, το κινητό τηλέφωνο και η κάμερα του υπόπτου βρέθηκαν να περιέχουν εικόνες και βίντεο διάφορων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και καταλυμάτων, καθώς και φωτογραφίες της τουρκικής πρεσβείας και του «κοινοβουλίου».
Μετά από έρευνες στο χώρο διαμονής του υπόπτου, εντοπίστηκαν ένα μαγνητόφωνο, ένα USB και μια κάρτα μνήμης.
Η λεγόμενη αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος εισήλθε στα κατεχόμενα στις 25 Ιουνίου μέσω σημείου διέλευσης, με τουριστική βίζα 30 ημερών.
Όπως αναφέρον τα ίδια μέσα, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως «του άρεσε να ταξιδεύει και να βγάζει φωτογραφίες ιστορικών τόπων και ότι τις έβγαζε για να τις κρατήσει ως αναμνήσεις, αλλά κοινοποίησε μια φωτογραφία του κοινοβουλίου στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε ένα μήνυμα λέγοντας ότι επρόκειτο για κατεχόμενη περιοχή».
Το λεγόμενο δικαστήριο διέταξε την κράτηση του υπόπτου για περίοδο τεσσάρων ημερών.
Διπλωματική αντίδραση της Αθήνας
Τα τουρκοκυπριακά μέλη του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής ενημέρωσαν το γραφείο.
Το Σίγμα επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο επιβεβαίωσε το περιστατικό, το οποίο τυγχάνει χειρισμού σε συνεργασία με τις ελληνική κυβέρνηση.
Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία έχει προβεί σε διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη Λευκωσία, η οποία ως γνωστό μεσολαβεί για τέτοια ζητήματα και αναμένεται πλέον η αντίδραση του ψευδοκράτους.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!