ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία

Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία

Η κλήρωση θα γίνει στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας και θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίσει ότι η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2026-2027 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 16:30.

Τόπος διεξαγωγής, το 2ο Πειραματικό Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας.

Η διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από την Επιτροπή Κλήρωσης, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου, μέσω κατάλληλου λογισμικού (ηλεκτρονική κληρωτίδα).

Η κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά (live) διαδικτυακά:

  • από το κανάλι του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο YouTube
  • από την ΕΡΤ πατώντας ΕΔΩ.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τον ίδιο τρόπο θα λάβουν ένα τυχαίο μοναδικό Αριθμό Προτεραιότητας (Α.Π.Π.Σ.) οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πρότυπα Σχολεία, Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία, προκειμένου να ρυθμιστούν οι ισοβαθμίες που ενδεχομένως προκύψουν από τις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του Α.Π.Π.Σ. θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων: https://depps.minedu.gov.gr/ με αναφορά στον εξαψήφιο κωδικό κάθε υποψηφίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα, αμέσως μετά την κλήρωση στην πλατφόρμα των αιτήσεων:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Υπενθυμίζουμε ότι:

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 θα διεξαχθεί η γραπτή δοκιμασία για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία και τα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 θα διεξαχθεί η γραπτή δοκιμασία για την εισαγωγή στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Δήμος Λαμιέων: 2η συνεδρίαση για το Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δήμος Λαμιέων: 2η συνεδρίαση για το Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Νέες αποκαλύψεις για τον 66χρονο «φαντομά» που είχε καταδικαστεί σε 120 χρόνια φυλακή - Το διαμέρισμα στη Λαμία όπου έμενε με την 27χρονη σύζυγό του
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος