ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

«Δάσος» με δενδρύλλια κάνναβης αποκάλυψαν οι αστυνομικοί στον Τύρναβο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δάσος» με δενδρύλλια κάνναβης αποκάλυψαν οι αστυνομικοί στον Τύρναβο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη 34χρονος - Εκριζώθηκαν 812 δενδρύλλια ύψους μέχρι 2,10 μέτρων. Πάνω από 800.000 ευρώ το προσδοκώμενο όφελος…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Σε καίριο χτύπημα κατά οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών προχώρησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε.), εντοπίζοντας και ξεριζώνοντας μια τεράστια, άρτια οργανωμένη χασισοφυτεία σε απόκρημνη δασική περιοχή της Λάρισας.

Η μεγάλη επιχείρηση στήθηκε με τη συμμετοχή δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου.

Το «αρχηγείο» μέσα στα δέντρα και η σύλληψη

Οι καλλιεργητές είχαν επιλέξει ένα εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο στη δασώδη έκταση, διαμορφώνοντας πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις διαμονής, αλλά και ένα ειδικό παράπηγμα που λειτουργούσε ως επαγγελματικό αποξηραντήριο.

Από την ανάλυση των στοιχείων και των πειστηρίων που βρέθηκαν στο σημείο, ταυτοποιήθηκαν πλήρως οι ρόλοι των μελών του κυκλώματος:

  • Την Πέμπτη (15/10/2026) συνελήφθη στη Λάρισα, βάσει εντάλματος, ένας 34χρονος αλλοδαπός - σεσημασμένος στο παρελθόν για υποθέσεις αλλοδαπών - ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του τροφοδότη και συντονιστή, εφοδιάζοντας τη φυτεία με όλα τα απαραίτητα υλικά και τρόφιμα.
  • Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας ταυτοποιημένος συνεργός του, ο οποίος είχε στρατολογηθεί αποκλειστικά για τη συνεχή καλλιέργεια, το πότισμα και την ένοπλη φύλαξη της εγκατάστασης.

Τα ευρήματα!

Οι αστυνομικοί «χτένισαν» το δάσος αλλά και τα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο 34χρονος εντόπισαν και κατάσχεσαν τα παρακάτω:

  • 812 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,40 έως 2,10 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν
  • 36 κιλά και 690 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ήδη αποξηραμένης και συσκευασμένης σε 7 μεγάλους σάκους έτοιμους προς διακίνηση
  • 40.950 ευρώ σε μετρητά, προερχόμενα από προηγούμενες πωλήσεις
  • Πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας και αντικείμενα διαβίωσης μέσα στη δασική έκταση
  • Ζευγάρι επαγγελματικά κιάλια και συσκευές ενδοεπικοινωνίας, με τις οποίες οι φύλακες επιτηρούσαν τις διόδους πρόσβασης στο βουνό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., το συνολικό προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος της οργάνωσης, υπολογίζοντας τα εκριζωθέντα δέντρα και τα κατασχεθέντα μετρητά, ξεπερνά τα 800.000 ευρώ.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε Ανακριτή, ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του συνεχίζεται.

Η Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους δώρισε εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας (ΦΩΤΟ)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους δώρισε εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας (ΦΩΤΟ)
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google