Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Σημαντική ενημέρωση των παραγωγών για της ζημιές από το χαλάζι
Τι πρέπει να προσέξουν ανάλογα την καλλιέργεια…
Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας ενημερώνει τους παραγωγούς που δήλωσαν ζημιά για χαλάζι στις 24/7/2026, σε περίπτωση που η εκτίμηση δεν πραγματοποιηθεί μέχρι το χρόνο που συνήθως συγκομίζεται η παραγωγή οφείλουν να αφήσουν ″μάρτυρες″ δηλαδή άθικτα (ασυγκόμιστα) τμήματα.
Συγκεκριμένα:
- Για αροτριαίες καλλιέργειες (αραβόσιτος, ηλίανθος, μηδικές, βιομ. τομάτα κ.α.) από ένα τμήμα (λωρίδα) πλάτους ενός μέτρου στο κέντρο και στα δυο άκρα του αγροτεμαχίου σε όλο το μήκος του αγροτεμαχίου.
- Για πρεμνοειδείς καλλιέργειες (αμπέλια) διάσπαρτα σε όλη την έκταση του αγροτεμαχίου, ένα (1) πρέμνο στα τριάντα (30) του συνολικού αριθμού των πρεμνών κάθε αγροτεμαχίου.
- Για δενδρώδεις καλλιέργειες, διάσπαρτα σε όλη την έκταση του αγροτεμαχίου ένα (1) δένδρο για κάθε είκοσι (20) δένδρα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!