ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 15 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Δήμος Λαμιέων: Ξεκίνησαν οι απομακρύνσεις εγκαταλειμμένων οχημάτων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δήμος Λαμιέων: Ξεκίνησαν οι απομακρύνσεις εγκαταλειμμένων οχημάτων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως…

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκίνησε το «καθάρισμα» των δρόμων από παρατημένα - εγκαταλειμμένα οχήματα, μετά από σύμβαση - διάρκειας τριών ετών - που υπέγραψε με εξειδικευμένη και αδειοδοτημένη εταιρεία για την περισυλλογή τους.

Προκειμένου να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως ως εγκαταλειμμένο θεωρείται το όχημα που:

  • είτε εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τριάντα ημέρες,
  • είτε εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ενενήντα ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,
  • είτε εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του,
  • είτε αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν, λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται, δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

Διαδικασία ελέγχου και απομάκρυνσης

Η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί ελέγχους και εποπτεύει την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας για τα εγκαταλειμμένα οχήματα. Σε όχημα που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις επικολλάται ειδικό αυτοκόλλητο που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένο.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εγκαταλελειμμένο όχημα που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, εντός σαράντα πέντε ημερών από την επικόλληση σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικού αυτοκόλλητου που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλελειμμένο, θεωρείται «όχημα στο τέλος του κύκλου ζωής του (Ο.Τ.Κ.Ζ.)», το οποίο αποτελεί απόβλητο.

Μετά την παρέλευση άπρακτου του χρονικού διαστήματος των σαράντα πέντε ημερών από τον ιδιοκτήτη, το εγκαταλειμμένο όχημα περιέρχεται στην κατοχή του δήμου, ο οποίος υποχρεούται να το παραδώσει σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Ο.Τ.Κ.Ζ..

Οι πολίτες του Δήμου μας μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες ή αναφορές στη Δημοτική Αστυνομία, που στεγάζεται στην οδό Κραββαρίτη 3, στο τηλέφωνο 22313-51596 και στο e-mail [email protected], κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Υπεύθυνη: Χριστίνα Ντάλλα.

Στο μικρόφωνο του LamiaReport μίλησε η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας - Κοινοχρήστων Χώρων Ευαγγελία Ματσούκα - Χάψα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη «εξόρμηση»:

Δημοτικη Αστ001
εγκαταλ003
εγκαταλ004
εγκαταλ005
εγκαταλ006
εγκαταλ007
εγκαταλ008
εγκαταλ009
εγκαταλ010
εγκαταλ011
εγκαταλ014
εγκαταλ016
εγκαταλ017

Οι μικροί ήρωες της ανακύκλωσης ανέλαβαν δράση στο 3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οι μικροί ήρωες της ανακύκλωσης ανέλαβαν δράση στο 3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας