Δήμος Λαμιέων: Ξεκινούν έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση και αναβάθμιση της βόρειας εισόδου της πόλης
Από τον κυκλικό κόμβο στα Γαλανέικα μέχρι τον κόμβο της Π.Ε.Ο. Λαμίας - Δομοκού…
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Μαΐου, το εργοτάξιο στη βόρεια είσοδο της πόλης, όπου ξεκίνησαν εργασίες σημαντικής και σύνθετης παρέμβασης με διττό στόχο: την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και την αναβάθμιση της αισθητικής ταυτότητας της βόρειας εισόδου της Λαμίας.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Γιώργος Ποντίκας, και Πολεοδομίας, Κώστας Σταυρογιάννης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Λαμίας, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι επιθεώρησαν την πρόοδο των πρώτων εργασιών.
Αρχικά, σε συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΥΑΛ, ξεκίνησε η κατασκευή σύγχρονου συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων, με σκοπό την ουσιαστική ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία στο παρελθόν είχε εμφανίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.
Στη συνέχεια, θα προχωρήσει η επόμενη φάση της παρέμβασης, με ίδιους πόρους του Δήμου και προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, κρασπέδων και πεζοδρομίων, καλύπτοντας μήκος περίπου 300 μέτρων από τον κυκλικό κόμβο της βόρειας εισόδου. Οι εργασίες αυτές θα προσδώσουν λειτουργικότητα και αισθητική συνοχή στο δημόσιο χώρο.
Ακολουθεί η ολοκλήρωση του έργου, με χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.), που αφορά την αναμόρφωση του υπολοίπου τμήματος της Βόρειας Εισόδου, από τον κόμβο της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού έως την οδό Λαρίσης.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, δήλωσε:
«Με συνέπεια, σχεδιασμό και συνεργασία, δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και την προστασία, με έργα υποδομής που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της πόλης. Παράλληλα, επενδύουμε στην αισθητική αναβάθμιση της Βόρειας Εισόδου, αναδεικνύοντας την πόλη μας και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να αξιοποιούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ προς όφελος της Λαμίας και των δημοτών».
Δείτε φωτογραφίες:






πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανοιξιάτικο τοπίο τις επόμενες ημέρες - Πότε χαλάει ξανά ο καιρός
Με ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός έως την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη - Ξανά στο «σκαμνί» οι δύο ψαράδες
Η αθωωτική απόφαση για τα δύο αδέρφια ψαράδες προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Λαμία: Τροχαίο με μηχανάκι και δύο τραυματίες στα φανάρια του Αστυνομικού Μεγάρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Στο οδόστρωμα κατέληξε ο δικυκλιστής, τραυματίστηκε και η οδηγός του αυτοκινήτου - Διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Φυλακές Μαλανδρίνου: 36χρονος κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος
Είχε καταδικαστεί για διακίνηση παράτυπων μεταναστών…
Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο κέντρο της πόλης - Δείτε εικόνες
Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο το ένα άτομο διακομίστηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας…
Φθιώτιδα: Όργιο απατών με «αστυνομικούς» από Ρουμανία, «μαϊμού» δορυφόρους & ΔΕΗτζήδες
Έπεισαν γυναίκα να αφήσει κοσμήματα σε κάδο έξω από εκκλησία. 73χρονη πλήρωσε ακριβά το κόλπο με το δορυφόρο!...