Δήμος Λοκρών: Κατάθεση στεφάνων για την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής για τον αγώνα φοιτητών, νέων και πολιτών για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Πολυτεχνείο το 1973 πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αταλάντη κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές του 1ου, του 2ου και του 3ου Νηπιαγωγείου, του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης.
Χαιρετισμός και κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ.
Στην κατάθεση στεφάνων παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Μιχάλης Παπανικολάου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιούλη Καζάνα, η Αντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Σπυριδούλα Δημάκη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καλλής, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Βασίλειος Κυριαζής, o Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ιωάννης Νιαβής, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ για την 52η επέτειο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
«Η Ελλάδα μας γιορτάζει σήμερα τους αγώνες της νεολαίας μας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.
Ο αντιδικτατορικός αγώνας έχει ως κορυφαία στιγμή του την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Φοιτητές, νέοι άνθρωποι, αγωνιστές όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων συνόψισαν στο σύνθημα: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» τις διεκδικήσεις μιας γενναίας εξέγερσης που αγωνίζονταν για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και επαναφορά της δημοκρατίας.
Η εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών ξεκινά από τις τοπικές κοινωνίες.
Η επέτειος αυτή είναι αφιερωμένη στη νεολαία που πρέπει να διεκδικεί και να παλεύει για μια καλύτερη πατρίδα.
Τιμούμε σήμερα όσους αγωνίστηκαν για αξίες και ιδανικά, μαθαίνουμε από τον αγώνα τους πως πρέπει να τολμούμε και συνεχίζουμε να είμαστε θεματοφύλακες της δημοκρατίας, του σεβασμού στους θεσμούς, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της παιδείας που είναι η βάση για εξέλιξη με όρους προόδου της κοινωνίας μας».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λαμία: Ανήλικοι «ποντικοί» μπήκαν από παράθυρο σε παιδικό σταθμό και άρπαξαν την τσάντα της Διευθύντριας
Εκπαιδευτικοί και γονείς τους έβλεπαν να πηδάνε σαν αίλουροι τα την μάντρα με τα ψηλά κάγκελα που έχουν λόγχες!
Λαμία: Πυροσβέστες έσωσαν ζαρκάδι και σκαντζόχοιρο από αρδευτικό κανάλι (ΦΩΤΟ)
Δύσκολη επιχείρηση καθώς το μεγαλύτερο ζώο ήταν φοβερά τρομαγμένο με αποτέλεσμα να τραυματίσει τους διασώστες του…
Εφτά χρόνια περιμένει τη δικαίωση ο Νίκος και η οικογένεια του
Ζει με 90% αναπηρία εξαρτώμενος από τους οικείους του αλλά του αναγνωρίζεται μόλις 8ωρη φροντίδα…
Μια ξεχωριστή «επισκέπτρια» στη Μαρίνα Καμένων Βούρλων
Μι φώκια εθεάθη το βράδυ της Τρίτης (08/09) στο γραφικό λιμάνι της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων.
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: «Νικήσαμε, δικαιωθήκαμε» είπε η χήρα του μετά την ενοχή των κατηγορουμένων ψαράδων
Δικαιωμένη νιώθει η χήρα του Σήφη Βαλυράκη βγαίνοντας από τα δικαστήρια μετά την απόφαση.
Αντιπλημμυρική θωράκιση και σχέδιο «Δάρδανος 2» στη συνεδρίαση του ΠΕΣΟΠΠ Φθιώτιδας ενόψει της χειμερινής περιόδου
Πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της οδού Αινιάνων - Έλεγχοι σε υδατορέματα, ιρλανδικές διαβάσεις, δίκτυα ομβρίων και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.