ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Δίστομο: Ανακαλύφτηκε και άλλος αρχαίος τάφος βυζαντινής ή οθωμανικής περιόδου.

Δίστομο: Ανακαλύφτηκε και άλλος αρχαίος τάφος βυζαντινής ή οθωμανικής περιόδου.

Σε έναν τάφο βυζαντινής ή οθωμανικής περιόδου κατά την πρώτη εκτίμηση, έπεσε πάνω το συνεργείο διάνοιξης της νέας αποχέτευσης του Διστόμου και αμέσως "έπεσαν" πάνω του οι αρχαιολόγοι με τα φτυαράκια και τα σκουπάκια τους!

Ο τάφος, κεραμικός, μόνο με οστά και χωρίς κτερίσματα, βρέθηκε στην οδό Μπουφίδου, σχεδόν μπροστά από την πόρτα της Εκκλησίας της Παναγίας, στο άκρο ή και εκτός του διανοιγόμενου χαντακιού αποχέτευσης, αναφέρεται στην ομάδα στο fb "ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ" ,  που παρουσίασε το θέμα.

Η αξιολόγηση και η χρονολόγησή του δεν έχει ολοκληρωθεί - κάτι που θα γίνει με συνεκτίμηση και άλλων αρχαιολογικών, ιστορικών κ.α. δεδομένων. Με το πρώτο οστό που βρέθηκε, πριν τον τάφο ,στο συνεργείο μεταφέρθηκε η εκτίμηση μήπως ήταν θαμμένος/η κάποιος/α από τους Σφαγιασθέντες από τους Γερμανούς το 1944, αλλά με τον εντοπισμό, λίγο πιο πέρα και του κεραμεικού τάφου, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αυτό.

Η θέση του τάφου είναι, όπως εκτιμάται, μεταξύ του κυρίως αρχαίου ισχυρού τείχους της αρχαίας Αμβρυσσού και ενός εσωτερικού προπύργιου.

Το βασικό τείχος (που περνά και κάτω από την εκκλησία της Παναγίας) είναι συνέχεια από την μια πλευρά του τείχους που έχει βρεθεί στην οικία Γροντή και από την άλλη στην οικία Σταθά.

Οι εργασίες συνεχίζονται.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Με «παρατεταμένη ζέστη» μπαίνει ο Σεπτέμβριος - Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με «παρατεταμένη ζέστη» μπαίνει ο Σεπτέμβριος - Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google