Δυτική Φθιώτιδα: Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη ο όλμος που βρέθηκε στα Μάρμαρα
Άνοιξε ο δρόμος προς Κολοκυθιά μετά την απομάκρυνση του παλιού πολεμικού υλικού…
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία, λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (21/8), η επιχείρηση εξουδετέρωσης του στρατιωτικού όλμου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που είχε εντοπιστεί στην περιοχή των Μαρμάρων στη δυτική Φθιώτιδα.
Το πολεμικό υλικό είχε εντοπιστεί το πρωί της Πέμπτης (20/8) να βρίσκεται κυριολεκτικά σφηνωμένο μέσα στον κορμό ενός δέντρου επί της επαρχιακής οδού Μαρμάρων – Κολοκυθιάς, περίπου 1,5 χιλιόμετρο μετά τα Μάρμαρα, στη θέση «Καληντέρη».
Ελεγχόμενη έκρηξη στο ποτάμι στο Περιβόλι
Εξειδικευμένο κλιμάκιο του Στρατού παρέλαβε με προσοχή τον όλμο και τον μετέφερε, συνοδεία οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, στην κοίτη του ποταμού στο γειτονικό χωριό Περιβόλι, όπου και πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη για την πλήρη καταστροφή του.
Αποκατάσταση της κυκλοφορίας
Ο επαρχιακός δρόμος Μαρμάρων – Κολοκυθιάς, ο οποίος είχε αποκλειστεί προληπτικά από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.
Συγκεκριμένα, με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διοικητή του Α.Τ. Σπερχειάδας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήρθησαν στις 11:35 το πρωί της Παρασκευής, καθώς εξέλιπαν οι λόγοι επικινδυνότητας, και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά.
Θυμίζουμε ότι μόλις 2 ημέρες νωρίτερα στο ίδιο χωριό, στα Μάρμαρα, Σπερχειάδας είχε βρεθεί και μια παλιά στρατιωτική οβίδα κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε οικόπεδο.
(Τις φωτογραφίες ανάρτησε ο Πρόεδρος του Περιβολίου Γιάννης Γεωργίου)
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και καταιγίδες Τρίτη και Τετάρτη
Σε Μαγνησία, Σποράδες και Εύβοια τα πιο επίμονα φαινόμενα - Πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες την Αττική, άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
Τέμπη: «Τα παιδιά δεν τα σεβάστηκαν ούτε ζωντανά ούτε νεκρά» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών στη δίκη
Στο επίκεντρο της 39ης δικασίμου της δίκης για τα Τέμπη η φωτιά και οι εκταφές - «Εμπαιγμός και ασέβεια απέναντι στους νεκρούς», κατήγγειλε ο πατέρας του Ιορδάνη Αδαμάκη.
Λαμία: Αναβλήθηκε η δίκη για την τροφική δηλητηρίαση από τα μαθητικά γεύματα - Αγανάκτηση από τους γονείς
Θα κληθούν «κρείσσονες μάρτυρες» σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι οποίοι δεν είχαν καταθέσει στη δίκη στον πρώτο βαθμό…
Λαμία: 14 μήνες με αναστολή στον οδηγό για το τροχαίο που καθήλωσε σε καροτσάκι τον 27χρονο διανομέα Νίκο Ιωάννου (ΒΙΝΤΕΟ)
Απουσίαζε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος διαδικτυακές απειλές – Συγκλονίζει ο πατέρας του 27χρονου «Ζούμε έναν Γολγοθά, δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη»…
Στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ – Η Στερεά Ελλάδα διεκδικεί τον δικό της λόγο στο μέλλον της αγροτικής παραγωγής
Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου - Δημόσιος διάλογος για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034
Αυτή είναι η επισκεψιμότητα του LamiaReport για τον μήνα Σεπτέμβριο
Το Φθινόπωρο μπήκε ακόμη πιο δυναμικά για το LamiaReport - Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.