ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Εφτά χρόνια περιμένει τη δικαίωση ο Νίκος και η οικογένεια του

Εφτά χρόνια περιμένει τη δικαίωση ο Νίκος και η οικογένεια του

Ζει με 90% αναπηρία εξαρτώμενος από τους οικείους του αλλά του αναγνωρίζεται μόλις 8ωρη φροντίδα…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται από το φοβερό τροχαίο που είχε σημειωθεί έξω από το ΑΤ Αταλάντης και άλλαξε για πάντα τη ζωή του Νίκου Ιωάννου και της οικογένειάς του.

Όπως μας θυμίζουν οι άνθρωποί του ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν ο 20χρονος τότε Νίκος «έπεφτε θύμα τροχαίου εγκλήματος» στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Ως υπαίτιο δείχνουν τον οδηγό ενός Ι.Χ Φορτηγού στον οποίο καταλογίζουν ότι εδώ και 7 χρόνια δεν έχει δείξει τη παραμικρή μεταμέλεια για τη καταστροφή που προκάλεσε.

Το δράμα του Νίκου έχει γίνει γνωστό πλέον σε όλη την Ελλάδα, το ίδιο και οι εκκλήσεις της οικογένειας για Δικαίωση του ανήμπορου πλέον παιδιού τους. Κι όμως όπως μας περιγράφει η οικογένεια 7 χρόνια μετά η δικαίωση αγνοείται! Όπως περιγράφει η οικογένειά του ο 27χρονος πλέον Νίκος ζει με 90% αναπηρία πλέον εξαρτώμενος από τους οικείους του.

Η οικογένεια με συναισθηματικό φόρτο περιγράφει τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με νοσηλείες επί χρόνια σε Νοσοκομεία, Κέντρα Αποκατάστασης και καθημερινές εξαντλητικές θεραπείες και μας χαρακτήρισε τη κατάσταση που βιώνουν ως «καθημερινό Γολγοθά». Στον καθημερινό Γολγοθά για την καλυτέρευση της υγείας του Νίκου όμως έρχεται να προστεθεί και ένας δεύτερος Γολγοθάς αυτός των Δικαστηρίων. Η οικογένεια λέει με οργή και αγανάκτηση ότι ο υπαίτιος οδηγός παρά τη καταστροφή που τους προκάλεσε δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια και εδώ και 7 χρόνια βάζει εμπόδια στις δικαστικές αίθουσες αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες του.

«7 χρόνια ζητάμε Δικαίωση για το Νίκο και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ» λένε. Και συγκεκριμένα μας αναφέρουν ότι εξαιτίας της αρνητικής κατάθεσης του υπαίτιου οδηγού έχουν βρει τεράστια εμπόδια στο δρόμο για τη δικαίωση του παιδιού τους και διηγούνται λεπτομέρειες από όσα τερατώδη - όπως τα χαρακτηρίζουν - έχουν ακούσει στις δικαστικές αίθουσες από τη πλευρά του δράστη και της ασφαλιστικής που τον καλύπτει, αφού αρνούνται να καλύψουν τις πολυέξοδες θεραπείες αποκατάστασης του Νίκου κάνοντας εφέσεις.

Η οικογένεια αγανακτισμένη κάνει λόγο για κωλυσιεργία του ελληνικού κράτους στην απονομή Δικαιοσύνης, πράγμα το οποίο παρατηρείται ειδικά στις υποθέσεις τροχαίων. Ενδεικτικά όπως αναφέρουν, το Ποινικό σκέλος της υπόθεσης εκδικάστηκε μόλις πέρυσι τον Ιούλιο στη Λαμία, μετά δηλαδή από 6 χρόνια και παρά το ότι οι δικαστές καταδίκασαν τον υπαίτιο οδηγό χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό, η ποινή ήταν χάδι δηλαδή 1,5 χρόνο με αναστολή, καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα στον οποίο τα τροχαία με δράστη ήταν πλημμελήματα και όχι κακουργήματα όπως επιτέλους αναγνωρίστηκαν μόλις πέρυσι με τη ψήφιση του νέου ΚΟΚ. Έτσι όπως λέει η οικογένεια από τη μία είναι ικανοποιημένοι που δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό από την άλλη όμως η ποινή αποτελεί χάδι αφού τον αφήνει ελεύθερο και χωρίς να του αφαιρεθεί ούτε η άδεια οδήγησης.

Περιγράφουν όμως με απογοήτευση το οξύμωρο ότι παρά την καταδίκη του στο Ποινικό Δικαστήριο της Λαμίας του οδηγού του ΙΧΦ χωρίς κανέναν ελαφρυντικό, οι δικαστές των αστικών δικαστηρίων, εκεί όπου εμπλέκονται οι ασφαλιστικές εταιρίες και καθορίζονται οι αποζημιώσεις, έβγαλαν συνυπαιτιότητα στις αποφάσεις για να μειωθεί στο ελάχιστο το ποσό το οποίο θα έδινε η ασφαλιστική για τα έξοδα του Νίκου. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο οι αποφάσεις να μην αναγνωρίζουν τα πασιφανή, ότι δηλαδή ένας άνθρωπος με 90% αναπηρία χρήζει 24ωρης φροντίδας και αποφάσισαν ότι χρήζει μόνο ενός 8ωρου!

Για αυτό η οικογένεια έχει προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο στις 4 Δεκεμβρίου και ελπίζει ότι οι δικαστές εκεί θα κρίνουν αμερόληπτα και με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και θα αναιρέσουν την προηγούμενη απόφαση. Ωστόσο, όπως διηγείται με οργή η οικογένεια, στον Άρειο Πάγο έχει προσφύγει και ο υπαίτιος οδηγός και η ασφαλιστική που τον καλύπτει διεκδικώντας να μην δώσουν ούτε ευρώ για την διαβίωση του Νίκου. Ο οδηγός μάλιστα έχει καταθέσει και έφεση για την καταδίκη του ελπίζοντας προφανώς να εξαφανίσει τελείως την ποινή η οποία όπως σημειώσαμε ήταν με αναστολή.

Η έφεση που έκανε ο οδηγός, εάν δεν πάρει αναβολή, θα εκδικαστεί την 1η Οκτωβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Η οικογένεια με κραυγή αγωνίας ζητεί τη δημοσιοποίηση της έκκλησής τους στους δικαστικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου και του Πλημμελειοδικείου Λαμίας για: «δίκαιη και αμερόληπτη δίκη που με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία θα καταδικάσει τον υπαίτιο αμετανόητο οδηγό και θα δικαιώσει τον νεαρό Νίκο καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του Νίκου σε θεραπείες και φροντίδα, διαφορετικά η ζωή του Νίκου βρίσκεται σε κίνδυνο».

Διαβάστε ολόκληρη την περιγραφή της οικογένειας του Νίκου Ιωάννου για το τραγικό τροχαίο:

«Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν ο νεαρός Νίκος έπεφτε θύμα τροχαίου στην πόλη της Αταλάντης στη Φθιώτιδα.

Ο 20χρονος κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στο δρόμο που συνδέει την Σκάλα με την Αταλάντη εν ώρα εργασίας ως ντελίβερι, όταν ένας οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού αφού προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στο προαύλιο του Α.Τ. Αταλάντης εξήλθε επίσης παράνομα παραβιάζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες και τη μονή συνεχή διαχωριστική γραμμή του οδοστρώματος και κινούμενος κάθετα στο οδόστρωμα κάνοντας αναστροφή έφραξε τον δρόμο στον Νίκο ο οποίος κινούνταν κανονικά στη πορεία του και με φυσιολογική ταχύτητα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο νεαρός να πέσει αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας όπου χειρουργήθηκε στο κεφάλι και διασωληνώθηκε.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών έδιναν ελάχιστες ελπίδες, με την κατάσταση του παιδιού να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο Νίκος όμως πάλεψε. Πάλεψε πολύ σκληρά κερδίζοντας τη μάχη με το θάνατο, οι σοβαρότατοι τραυματισμοί που του προκάλεσε ο υπαίτιος οδηγός όμως, του άφησαν 90% αναπηρία.

Ο Νίκος αρχικά κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί για τις απαραίτητες θεραπείες σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Εκεί έμεινε για 1,5 χρόνο.

Αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των θεραπειών και των χειρουργικών επεμβάσεων στη Λάρισα, ο Νίκος μεταφέρθηκε στον τόπο του στην Αταλάντη και συνεχίζει μέχρι σήμερα τις αναγκαίες αλλά πολυέξοδες θεραπείες του εκεί αλλά και στην Αθήνα σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης και νοσοκομεία. Έτσι λοιπόν ένα Team ειδικών θεραπευτών και γιατρών έχει αναλάβει να βοηθάει και να συνδράμει στην αποκατάσταση του Νίκου ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ο Νίκος και η οικογένειά του θα ζήσουν καλύτερες μέρες.

Σαν να μην έφτανε όμως, ο καθημερινός Γολγοθάς που ανεβαίνει ο Νίκος και η οικογένειά του για την καλυτέρευση της υγείας του, η οικογένεια έχει κληθεί να ανέβει και έναν δεύτερο Γολγοθά αυτό των δικαστηρίων. Και αυτό γιατί ο οδηγός του Ι.Χ Φορτηγού που είναι κάτοικος του Μαρτίνου Φθιώτιδας, από την πρώτη στιγμή του τροχαίου έχει δείξει προκλητική αδιαφορία για την καταστροφή που προκάλεσε σε ένα νέο παιδί και δεν δίστασε μάλιστα να κάνει αρνητική δήλωση στην κατάθεσή του, αρνούμενος την οποιαδήποτε ευθύνη. Αποτέλεσμα της προκλητικής του αδιαφορίας και της άρνησής του είναι η πολυπόθητη δικαίωση του Νίκου να μην έχει έρθει 7 χρόνια μετά. Από τη μία το ποινικό δικαστήριο σε πρώτο βαθμό τον έκρινε ένοχο αλλά του επιδίκασε μόνο 1,5 χρόνο αλλά με αναστολή, κι αυτό γιατί με βάση τον προηγούμενο ΚΟΚ και Ποινικό Κώδικα τα τροχαία θεωρούνταν πλημμελήματα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος παρά τη καταστροφή που έχει προκαλέσει. Από την άλλη η υπόθεση στα αστικά δικαστήρια, που είναι τα αρμόδια για να επιδικάσουν την χρηματική αποζημίωση των εξόδων αποκατάστασης του νεαρού Νίκου, έχει οδηγηθεί στον Άρειο Πάγο με αποτέλεσμα 7 χρόνια μετά ο υπαίτιος οδηγός και η ασφαλιστική που τον καλύπτει να μην έχουν δώσει τα χρήματα που χρειάζεται ο νεαρός Νίκος για τις καθημερινές ζωτικής σημασίας θεραπείες και ανάγκες του».

Στερεά: 30 συλλήψεις σε ένα 24ωρο - Τρεις στη Φθιώτιδα, ο ένας ανήλικος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Στερεά: 30 συλλήψεις σε ένα 24ωρο - Τρεις στη Φθιώτιδα, ο ένας ανήλικος
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά των δύο χειριστών του Phantom που σκοτώθηκαν στην Τανάγρα