«Έφυγε» ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιάννης Παπαναγιώτου
Επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων. Την Κυριακή η κηδεία του…
Πένθος στην εκπαίδευση και στον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων, για την απώλεια του Ιωάννη Δ. Παπαναγιώτου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.
Ο Γιάννης Παπαναγιώτου ήταν απόφοιτος του Β’ Γυμνασίου Λαμίας και στη συνέχεια φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία που κοσμούσε τη Φθιωτική πρωτεύουσα, μέχρι το 1959 που πήρε το πτυχίο του με άριστα. Συμπλήρωσε τις σπουδές του με άλλα δύο χρόνια στη μετεκπαίδευση «μείζονος διάρκειας» στο Δ.Δ.Ε. στην Αθήνα.
Από τους ανθρώπους που μεγάλωσε μέσα στα γράμματα, υπηρετώντας τη δημόσια Εκπαίδευση από τη θέση του δασκάλου και στη συνέχεια ως Επιθεωρητής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι ως Ειδικός Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σημαντικό συμβουλευτικό όργανο κι επιστημονικός φορέας του Υπουργείου Παιδείας. Υπήρξε επίσης Επιμορφωτής Εκπαίδευσης στο ΠΕΚ Λαμίας.
Ο Γιάννης Παπαναγιώτου υπήρξε όμως και ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων, με ποικίλη δράση, τόσο συγγραφική όσο κι ως επιμελητής εκδόσεων του Φθιωτικού Λόγου.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή (18/1/26) στις 12:30’ το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο χωριό που γεννήθηκε, στο Παλαιοχώρι Τυμφρηστού.
Καλό Παράδεισο!
(Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό αρχείο της αντιπρόεδρου του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων, Βασιλικής Νικοπούλου).
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!