Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τους εθελοντές δότες Μυελού των Οστών στο Μαρτίνο
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου.
Η ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Λοκρών και την Κοινότητα Μαρτίνου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
Στις ομιλίες τους η κ. Άννα Κομιτοπούλου, Επιμελήτρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Μυελού των Οστών, ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρτίνου κ. Δημήτριος Μπρούτσος ενημέρωσαν τους παρισταμένους και δέχθηκαν εγγραφές από εθελοντές δότες μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά) και το λέμφωμα ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 10 αιτήσεις και δείγματα εθελοντών δοτών. Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δίνοντας λίγο σάλιο, ο εθελοντής που είναι ηλικίας 18-45 ετών χρονών μπορούσε να γίνει δότης και μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, κάποια ημέρα να σώσει μια ζωή, αφού καθένας μας μπορεί να είναι ο Ένας και μοναδικός συμβατός δότης για έναν ασθενή σε ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών.
Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος και μόνο αν βρεθεί συμβατός με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & μπορεί να σώσει μία ζωή.
Την εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτικής κ. Βασίλειος Κυριαζής,, και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών κ. Δημήτριος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπυριδούλα Δημάκη και κ. Χρήστος Καλλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παγώνα Δάρα και κ. Αθανασία Βλαχομήτρου, Εκπαιδευτικοί, Τοπικοί Σύμβουλοι και πολίτες του Δήμου Λοκρών.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ράχες: Οι ξένοι βλέπουν την προοπτική - Εμείς γιατί την κρατάμε παγωμένη 15 χρόνια;
Οι Ράχες έχουν πληρώσει ακριβά την αδράνεια. Δεν χρειάζονται άλλη μία χαμένη δεκαετία (του Νίκου Παπαδή).
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.
«Γελοιότητες αυτά για τα ποντίκια και τους αρουραίους»: Τι λέει η δασκάλα στη Φουρνά για το σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας
Η Παναγιώτα Διαμαντή εξηγεί ότι η σχετική αναφορά αφορούσε την κατάσταση της κατοικίας πριν από την ανακαίνιση και την εγκατάσταση της οικογένειας