Έξι χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών
Γύρισε από άκρη σε άκρη την Ιερά Μητρόπολη, ανέλαβε πρωτοβουλίες και παρουσίασε σπουδαίο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είχε υποσχεθεί στον ενθρονιστήριο λόγο του στις 16 Νοεμβρίου 2019…
Έξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η Λαμία υποδέχτηκε τον νέο της Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Ήταν 16 Νοεμβρίου του 2019, όταν στην στολισμένη και πλημμυρισμένη από πιστούς, Λαμία, έφτανε ο Σεβασμιώτατος, έχοντας λάβει, λίγες ημέρες (11/10/19) νωρίτερα τις ψήφους της Ιεράς Συνόδου για να αναλάβει στη θέση του μακαριστού κυρού Νικολάου.
Από την πρώτη ώρα ο Σεβασμιώτατος «εξομολογήθηκε» για τις προθέσεις του ζητώντας να μιλήσει στις καρδιές μας. «Έρχομαι για τους πτωχούς, τους αδύνατους , τους πονεμένους, τους θλιμμένους, τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου» είχε πει στον επιβατήριο (ενθρονιστήριο) λόγο του και από το μέχρι τώρα έργο του, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του αυτό.
Γύρισε από άκρη σε άκρη την Μητρόπολή του, που περιλαμβάνει Ιερούς Ναούς σε δύο ακόμη νομούς (Μαγνησία και Βοιωτία), από Κοινότητες του ενός κατοίκου μέχρι τις μεγαλύτερες, ενώ συγχρόνως με την ατέλειωτη ενέργειά του εκπροσώπησε πνευματικά την περιοχή μας σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Δε θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες και έργα του «Δεσπότη της καρδιάς μας», καθώς όλα (από το πιο μικρό και καθημερινό μέχρι και το πιο μεγάλο) έχει τη σημασία του για την εκκλησία μας και τους ανθρώπους της. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για το ποίμνιό του όμως και η έντονη προσωπικότητά του είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει πολλά ακόμη περισσότερα στη Φθιώτιδα το προσεχές διάστημα. Πολύτιμη θα είναι η συμβολή του στο δίκαιο αίτημα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας για Πανεπιστήμιο Στερεάς.
Να σημειώσουμε τέλος για την 6η επέτειο της ενθρόνισής του πραγματοποιήθηκαν τρεις αρχιερατικές αγρυπνίες με την τελευταία ξημερώματα του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Πολλά τα έτη Σας, Δέσποτα!
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λαμία: Ανήλικοι «ποντικοί» μπήκαν από παράθυρο σε παιδικό σταθμό και άρπαξαν την τσάντα της Διευθύντριας
Εκπαιδευτικοί και γονείς τους έβλεπαν να πηδάνε σαν αίλουροι τα την μάντρα με τα ψηλά κάγκελα που έχουν λόγχες!
Λαμία: Πυροσβέστες έσωσαν ζαρκάδι και σκαντζόχοιρο από αρδευτικό κανάλι (ΦΩΤΟ)
Δύσκολη επιχείρηση καθώς το μεγαλύτερο ζώο ήταν φοβερά τρομαγμένο με αποτέλεσμα να τραυματίσει τους διασώστες του…
Εφτά χρόνια περιμένει τη δικαίωση ο Νίκος και η οικογένεια του
Ζει με 90% αναπηρία εξαρτώμενος από τους οικείους του αλλά του αναγνωρίζεται μόλις 8ωρη φροντίδα…
Μια ξεχωριστή «επισκέπτρια» στη Μαρίνα Καμένων Βούρλων
Μι φώκια εθεάθη το βράδυ της Τρίτης (08/09) στο γραφικό λιμάνι της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων.
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: «Νικήσαμε, δικαιωθήκαμε» είπε η χήρα του μετά την ενοχή των κατηγορουμένων ψαράδων
Δικαιωμένη νιώθει η χήρα του Σήφη Βαλυράκη βγαίνοντας από τα δικαστήρια μετά την απόφαση.
Αντιπλημμυρική θωράκιση και σχέδιο «Δάρδανος 2» στη συνεδρίαση του ΠΕΣΟΠΠ Φθιώτιδας ενόψει της χειμερινής περιόδου
Πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της οδού Αινιάνων - Έλεγχοι σε υδατορέματα, ιρλανδικές διαβάσεις, δίκτυα ομβρίων και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.