Επί ποδός και στη Φθιώτιδα για την κακοκαιρία που ξεκίνησε
Σανίδας: «Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός για την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε φαινομένου προκύψει…»
Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Φθιώτιδας, προκάλεσε σήμερα Τρίτη το πρωί ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, με αντικείμενο τον προγραμματισμό μέτρων και δράσεων ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας ERMINIO, η οποία αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από αύριο Τετάρτη 01-04-26 έως και την Πέμπτη 02-04-26, σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. 04/30/03/2026 Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Ε.Δ.Ε.Κ.).
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων και εκτός του κ. Σανίδα, συμμετείχαν, ο Διευθυντής Αστυνομίας Φθιώτιδας Ανδρέας Κυρίτσης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Τοκαλάκης, ο Επικεφαλής Διοίκησης Π.Υ. Ν. Φθιώτιδας Χρήστος Πλουμάκης, ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Φθιώτιδας Χρήστος Σιαφάκας, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Στ.Ε. Ελένη Θωμοπούλου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Στ.Ε. Γεώργιος Πλαστήρας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ν. Φθιώτιδας Άννα Οικονόμου, εκπρόσωπος της Λιμενάρχη Στυλίδας, εκπρόσωπος του Διευθυντή ΕΚΑΒ Λαμίας, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας, υπάλληλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και εκπρόσωποι όλων των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.
Στόχος της η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η λήψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου, καθώς και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις και πυκνές χιονοπτώσεις.
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν την ετοιμότητα τους - με βάση το φορέα που εκπροσωπούν, στους τομείς ευθύνης τους, με στόχο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα απέναντι σε πιθανά έκτακτα συμβάντα.
«Από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, κινηθήκαμε άμεσα για τη σύγκληση του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π., με στόχο τον έγκαιρο συντονισμό και την πλήρη ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Φθιώτιδας», δηλώνει ο κ. Σανίδας που διαβεβαίωσε ότι ενόψει της κακοκαιρίας ERMINIO, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, με όλες τις υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά οποιοδήποτε φαινόμενο προκύψει.
Δείτε το βίντεο:
Για το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ δείτε ΕΔΩ:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 23 Οκτωβρίου
83.420 δικαιούχοι με πληρωμές κοντά στα 72 εκατομμύρια ευρώ…
Μητέρα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης κόρης της
Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου…
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας στις 30 Οκτωβρίου
Η πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστου-Δημήτριου Γεωργίου
Φθιώτιδα: Πού θα γίνουν παρεμβάσεις για τα κουνούπια από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2026
Το πρόγραμμα της 34ης εβδομάδας εφαρμογών σε φυσικά συστήματα και πλημμυρισμένες εκτάσεις…
Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: «Διπλή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη στην Κάτω Τιθορέα
Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας και τακτική συνεδρίαση με 21 θέματα…