ΕΛΜΕ Φθ/δας: Οι εκπαιδευτικοί δεν φιμώνονται! Οι μαθητές δεν τρώνε κουτόχορτο!
Προσυγκέντρωση στις 10:15’ στα σκαλιά της πλατείας Πάρκου…
Ανακοίνωση για τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη, έβγαλε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας.
Αρχικά στην ανακοίνωσή της αναφέρεται σε «ενημέρωση» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας του νομού η οποία «προσβάλλει» τους εκπαιδευτικούς .
Απευθύνουν δε πρόσκληση σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για τα 2 χρόνια από τα Τέμπη και δίνουν ραντεβού για το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Πάρκου στις 11:00΄(προσυγκέντρωση στα σκαλιά της πλατείας στις 10:15’).
Η ανακοίνωση:
«Με έκπληξη διαβάσαμε την «ενημέρωση» από τη ΔΔΕ Φθιώτιδας για «αποφυγή αναταραχών στα σχολεία» μπροστά στην απεργία στις 28/2. Διαβάσαμε και για «δράσεις πολιτικής στόχευσης» από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι τέτοιες συστάσεις προσβάλλουν τους συναδέλφους και τους μαθητές μας. Η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με άλλους εργαζόμενους και νεολαία μαζικά διαδηλώσαμε από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος στα Τέμπη και δεσμευτήκαμε ότι «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».
Η ΔΔΕ δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να εφιστά την προσοχή και να κάνει συστάσεις ως προς την «ευαισθητοποίηση» των μαθητών μας! Οι μαθητές μας βιώνουν καθημερινά τη λογική «κόστους - οφέλους» με τη συρρίκνωση του μισθού των γονιών τους, την έλλειψη πρόληψης απέναντι σε φυσικές καταστροφές, τα κενά στα σχολεία τους που δεν έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα!
Την Παρασκευή 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη και οι αιτίες που το γέννησαν είναι ακόμα εδώ! Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι βρισκόμαστε σε μια απέραντη «Κοιλάδα των Τεμπών»:
Στα σχολεία, με κτήρια παλιά, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για την ασφάλεια των μαθητών και των συναδέλφων!
Σε χώρους δουλειάς, όπου κάθε μέρα η ζωή των εργαζόμενων μετριέται σαν κόστος, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες στην περιοχή μας με τον δύτη στις ιχθυοκαλλιέργειες που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας!
Στα νοσοκομεία που καταρρέουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση!
Ως εκπαιδευτικοί έχουμε πρωτίστως ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά, στους μαθητές μας, να αποκτήσουν ιδανικά, να μάθουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους που τους τα πετσοκόβει το σύστημα των κερδών των λίγων, αυτό που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές. Ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να κρατάμε τα σχολεία όρθια, να είμαστε δίπλα στις ανησυχίες της νέας γενιάς και να αντιστεκόμαστε στα «εντέλλεσθε» του Υπουργείου Παιδείας που μας θέλει να ζητάμε την άδεια του διευθυντή ακόμα και για να ανασάνουμε!
Οι εκπαιδευτικοί δεν φιμώνονται! Οι μαθητές δεν τρώνε κουτόχορτο!
Οι χιλιάδες μαθητές μας θα είναι μαζί μας στις μεγάλες συγκεντρώσεις και θα διεκδικήσουν τη ζωή τους πάνω από τα κέρδη των λίγων σε σχολεία, σε χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες, παντού! Για να μη ζήσουμε «Νέα Τέμπη»!
28/02 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.»
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τραγωδία στη δυτική Φθιώτιδα: Νεκρή 32χρονη και το σκυλάκι της μετά από πυρκαγιά σε σπίτι τα ξημερώματα (ΦΩΤΟ)
Η άτυχη γυναίκα με το κατοικίδιό της φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις…
Λαμία-Καρπενήσι σε χρόνο ρεκόρ-Ξεκλειδώνει το νέο μεγάλο έργο της Κεντρικής Ελλάδας
Νέα δεδομένα υπάρχουν για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς η χρηματοδότηση για τον άξονα Λαμία-Καρπενήσι φέρεται να έχει πλέον εξασφαλιστεί, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη φάση του έργου.
Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τίμησε τη μνήμη του σπουδαίου Θεολόγου Παναγιώτη Νέλλα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
«Ο ενεστώς του μέλλοντος στη ζωή και το έργο του Μακρακωμίτη Θεολόγου Παναγιώτη Νέλλα»
Έρχονται τα σχολικά γεύματα για το σχολικό έτος 2026-2027 - Τα 17 σχολεία της Φθιώτιδας
Συνολικά 86 σχολικές μονάδες στη Στερεά από τις 1982 σε όλη την Ελλάδα…
Εύβοια: Ο 92χρονος επαγγελματίας ψαράς που είναι έτοιμος για ρεκόρ Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο καπετάν Δημήτριος Πολυζωίδης συνεχίζει ακάθεκτος το ψάρεμα στα 92 του χρόνια.
Επικαιροποιήθηκαν ξανά οι απαγορευμένες ζώνες στη Φθιώτιδα για την ευλογιά
Νέα ημερομηνία λήξης των μέτρων η τελευταία μέρα του χρόνου…