Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα με το 13ωρο
Διεκδικούμε 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς…
Συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, πραγματοποίησε στις 11:00’ το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου, με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων και εκπροσώπων των συνταξιούχων.
Περισσότερα από 200 άτομα διαδήλωσαν τη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την επιπλέον εργασία, παρομοιάζοντας το 13ωρο με τον εργασιακό μεσαίωνα.
Αυτό τονίστηκε και στην κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο του ΕΚΛ Γιώργο Οικονόμου που κάλεσε σε συστράτευση τις λαϊκές δυνάμεις απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας.
Μήνυμα προς τους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείου Unipack Hellas Βασίλης Καραπλιός, η Γραμματέας του Σωματείου Mondelez Αννίτα Ρούλια, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων, Βασίλης Γεωργίου, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Αγροτών Ηλίας Μπαλαφούτης, ενώ τους χαιρετισμούς άνοιξε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιούχων, Θανάσης Ντίνος.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ να θυμίσουμε ότι την ίδια ώρα ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιούνταν στην κεντρική πλατεία Αταλάντης.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην αρχή της Ρήγα Φεραίου, είχε αναρτήσει πανό για τα εργασιακά δικαιώματα και h ΕΡΓΑΣ.
Δείτε φωτογραφίες από την απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ στην πλατεία Πάρκου Λαμίας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Έρχονται 9.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ - Τα κίνητρα για γιατρούς και νοσηλευτές
Το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζει πάνω από 9.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 1.174 επικουρικού για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την κάλυψη ελλείψεων σε κρίσιμες ειδικότητες και περιοχές.
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας, ισχύουν στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.
Φθιώτιδα: Πάνω από 5 βαθμούς υποχώρησε η μέγιστη θερμοκρασία - Πότε περιμένουμε βροχές
Την Τετάρτη οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές στη Λαμία.
Αδειούχος από τις Φυλακές Δομοκού, ο Αλκέτ Ριζάι εμπλέκεται σε επεισόδιο με πυροβολισμούς
Κάμερες ασφαλείας τον δείχνουν σε άγριο καβγά για τη μουσική σε bar στην Ανάβυσσο. Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς και συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για το αν ο Αλβανός βαρυποινίτης θα επιστρέψει το πρωί της Δευτέρας στο κελί του.