ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Φάλαινα κάνει βόλτες ανοιχτά των Καμένων Βούρλων - Δείτε βίντεο

Φάλαινα κάνει βόλτες ανοιχτά των Καμένων Βούρλων - Δείτε βίντεο

Είναι η 3η επίσημη καταγραφή του μεγάλου θηλαστικού στη γειτονιά μας μέσα σε 1,5 μήνα…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Σπίτι της το Μαλιακό και τον Βόρειο Ευβοϊκό, φαίνεται ότι έχει κάνει η φάλαινα φυσητήρας (;), που καταγράφηκε αρχικά στις 31 Μαΐου ανοιχτά του Θεολόγου Μαλεσίνας, στη συνέχεια στις 10 Ιουλίου στο Μαλιακό Κόλπο και τώρα την Κυριακή 12 Ιουλίου στα Καμένα Βούρλα, 350 μέτρα από την ακτή στο ύψος του Ξενοδοχείου «Σίσσυ»!

Το τελευταίο βίντεο που έστειλε στο LamiaReport αναγνώστης είναι εξίσου εντυπωσιακό με το βίντεο της 1ης επίσημης εμφάνισης του θαλάσσιου θηλαστικού. Το στιγμιότυπο έχει καταγράψει τη στιγμή που η φάλαινα αναδύεται για να αναπνεύσει και να εκπνεύσει τον αέρα και τους χαρακτηριστικούς υδρατμούς μέχρι και σε ύψος 5 μέτρων.

Δείτε το βίντεο όπου απέναντι φαίνεται και η ακτή των Καμένων Βούρλων!

Η φάλαινα φυσητήρας είναι μόνιμος κάτοικος Μεσογείου, ωστόσο σε στενούς κόλπους όπως ο Βόρειος Ευβοϊκός και ακόμη πιο ρηχούς όπως ο Μαλιακός, δεν είχε απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πολύ φιλικό είδος, ωστόσο το τεράστιο μέγεθός του επιβάλλει η παρατήρησή του να γίνεται από απόσταση ασφαλείας.

Λατρεύει τα μεγάλα βάθη όπου κυνηγάει τα αγαπημένα της καλαμάρια και άλλα κεφαλόποδα για αυτό και προκαλούν εντύπωση οι βόλτες της στην περιοχή μας. Συνηθίζεται πάντως θαλάσσια κήτη να μπερδεύονται από θορύβους της θάλασσας και να ακολουθούν καράβια. Το πιο πιθανό είναι η είσοδός της στην περιοχή μας να έγινε από το στενό του Αρτεμισίου, καθώς το είδος της απαντάται στη βαθιά λεκάνη των Βορείων Σποράδων.

Σαλμονέλα «θερίζει» τη Λαμία - Πολλά κρούσματα στο νοσοκομείο της πόλης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Σαλμονέλα «θερίζει» τη Λαμία - Πολλά κρούσματα στο νοσοκομείο της πόλης
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google