Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Σχηματάρι
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Μαΐου 2026, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «RoboFestival STEM |Robotics – Coding – Engineering – Maths», μια δράση αφιερωμένη στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών με αξιοποίηση εκπαιδευτικών υλικών LEGO.
Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού από όλη την Περιφέρεια, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τον κόσμο των επιστημών STEM μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι μαθητές θα εργαστούν με εκπαιδευτικά ρομπότ σχεδιασμένα για την ηλικία τους, τα οποία θα προγραμματίσουν μέσω υπολογιστή ή tablet, αξιοποιώντας περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού, όπως το Blockly. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ενισχύεται η ανάπτυξη της αλγοριθμικής σκέψης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Παράλληλα, θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες μηχανικής, δημιουργώντας κατασκευές με στοιχεία LEGO, όπως γρανάζια, άξονες και απλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη μαθηματικές έννοιες, όπως η γεωμετρία.
Στο φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 80 μαθητές, οι οποίοι θα συγκροτήσουν 16 ομάδες των πέντε ατόμων. Οι ομάδες θα υποστηρίζονται από οκτώ προπονητές, ενώ δύο επιπλέον εκπαιδευτικοί θα συντονίζουν παράλληλες δράσεις. Οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν και θα προγραμματίσουν ρομπότ με υλικά LEGO, αξιοποιώντας και τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch σε υπολογιστικό περιβάλλον.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί:
- Σάββατο 23 Μαΐου: 12:30 – 16:00
- Κυριακή 24 Μάϊου: 10:30 – 13:30
Οι μαθητές θα δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους μέσα από διαγωνιστικές δραστηριότητες, συγκεντρώνοντας βαθμούς, ενώ στο τέλος της διοργάνωσης όλοι θα επιβραβευτούν με αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.
Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να υποβάλετε έως και 21 Μαΐου 2026, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/QDawXxmGQ9YgDeNS6
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2221353747.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.
ΕΠΑΣ Λαμίας: 250 θέσεις εισακτέων και ζήτηση για τεχνίτες – Το κενό στις πραγματικές θέσεις μαθητείας
Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας σήμερα;