ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Φθιώτιδα: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού (ΦΩΤΟ)

Φθιώτιδα: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού (ΦΩΤΟ)

Όσο υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει και ελπίδα…

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τραυματισμένου, πιθανότατα από αυτοκίνητο, ζαρκαδιού, στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (25/4/25) στην εθνική οδό Λαμίας -Καρπενησίου στο ύψος του Καστρίου.

Διερχόμενοι οδηγοί διαπίστωσαν στην άκρη του δρόμου να κείτεται ένα μικρό ζώο. Οι πρώτοι που σταμάτησαν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα νεαρό ζαρκάδι το οποίο ήταν τραυματισμένο στο κεφάλι και φαινόταν να έχει σπασμένα τα πόδια του, κάτι που δεν του επέτρεπε να κινηθεί.

Ένας εκ των διερχομένων που σταμάτησε και πρόσφερε μέγιστη βοήθεια, ήταν ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής Γιάννης Βονόρτας.

Ήταν από τους ανθρώπους που σταμάτησαν για δύο και πλέον ώρες δίπλα στο ζαρκάδι περιμένοντας βοήθεια. Εντωμεταξύ σε συνεννόηση φιλόζωων με τους ανθρώπους του Δήμου Μακρακώμης και της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, στήθηκε μια γέφυρα σωτηρίας, ώστε μαζί με τους ανθρώπους του Δασαρχείου Λαμίας, να αναλάβουν τη μετακίνησή του αρχικά σε κτηνιατρείο.

Όλη αυτή την ώρα ο κ. Βονόρτας είχε σκεπάσει με το μπουφάν του το ταλαιπωρημένο και ματωμένο ζώο προκειμένου να το κρατήσει ζεστό.

Η διακομιδή του έγινε τελικά πριν τις 11:00’ το βράδυ σε ιδιωτικό κτηνιατρείο με την ελπίδα να του δοθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα για να ζήσει. Αν τα καταφέρει τότε θα μπορέσει να ταξιδέψει για τον Αρκτούρο, όπου υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και η εξειδίκευση για την αντιμετώπιση τόσο σοβαρών καταστάσεων.

Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια σε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν το όμορφο ζώο. Τέτοιες ενέργειες μαρτυρούν ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, άρα κι ελπίδα!...

Στυλίδα: Συντονιστικό ενόψει αντιπυρικής περιόδου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Στυλίδα: Συντονιστικό ενόψει αντιπυρικής περιόδου