Φθιώτιδα: Ξαναχτύπησαν μαζικά οι απατεώνες με τις κλήσεις «+44»
Δεν είναι μόνο η προσπάθεια εξαπάτησης αλλά η ψυχική οδύνη που προκαλούν στα υποψήφια θύματα…
Πάνω από πέντε τηλεφωνήματα σε κινητά μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν στην ανατολική Φθιώτιδα από επιτήδειους που καλούσαν, από τηλέφωνα με πρόθεμα το «+44» (0044)!
Πρόκειται για μια παλιά πατέντα που έχει ξεκινήσει από Αλβανικά call centers, ενίοτε όμως οι απατεώνες είναι Βουλγάρικης ή ακόμη και Ουκρανικής υπηκόοτητας.
Τηλεφωνούν λοιπόν από κέντρο που παρουσιάζεται σαν να καλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και παλιότερα υπόσχονταν κερδοφόρες επενδύσεις. Τώρα το θράσος των απατεώνων, σε συνδυασμό με την ατιμωρησία, τους έχει επιτρέψει να αφήσουν τα ευφάνταστα σενάρια και να προχωρούν απευθείας στο χιλιοπαιγμένο με το τροχαίο ατύχημα.
Μάλιστα σε μία ηλικιωμένη πήραν δύο φορές. Την πρώτη έκαναν το γιατρό που ζητούσε χρήματα για να εγχειρήσει το γιο της και τη δεύτερη ήταν ο αστυνομικός που θα τον βοηθούσε να ξεφύγει!
Αν και σε όλες τις περιπτώσεις που λάβαμε γνώση, τα υποψήφια θύματα ήταν ενημερωμένα και έκλεισαν το τηλέφωνο, η ταραχή που τους προκάλεσαν ήταν πολύ μεγάλη. Ενδεικτικά, ακόμη και όταν η ηλικιωμένη κυρία μίλησε με το γιο της, αμέσως ρωτούσε τι κάνει κι αν είναι πραγματικά καλά και ας γνώριζε πολύ καλά ότι ήταν ένα από τα γνωστά τηλέφωνα!
Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί σε ποικίλες περιπτώσεις απάτης. Είναι τόσες πολλές που δύσκολα μπορείς να τις συγκρατήσεις όλες. Κοινή κατάληξη όμως είναι ΠΑΝΤΑ η προσπάθεια απόσπασης χρηματικού ποσού ή κοσμημάτων, ενώ σε πιο προχωρημένες απάτες, οι δράστες ζητούν κωδικούς χρήσης τραπεζικών λογαριασμών.
Ποτέ λοιπόν μην προχωράτε σε καμία συναλλαγή από το τηλέφωνο, αλλά ούτε και διά ζώσης, αν δεν είναι απολύτως γνωστό κι αναγνωρίσιμο το άτομο με το οποίο προτίθεστε να συνδιαλλαγείτε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.
ΕΠΑΣ Λαμίας: 250 θέσεις εισακτέων και ζήτηση για τεχνίτες – Το κενό στις πραγματικές θέσεις μαθητείας
Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας σήμερα;