Φθιώτιδα - Βοιωτία: Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά τρέχουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Κυριακή…
Δεν προλαβαίνουν να μετρούν αγροτοδασικές πυρκαγιές οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Ανατολική Στερεά και ειδικότερα σε Βοιωτία και Φθιώτιδα.
Έτσι μετά την πυρκαγιά στο Δήλεσι Βοιωτίας, το κέντρο της Πυροσβεστικής, δέχθηκε τηλέφωνο για πυρκαγιά στην άλλη πλευρά του νομού στον Ταρσό.
Πρώτες δυνάμεις ξεκίνησαν από Λιβαδειά μαζί με Ομάδα ΕΜΟΔΕ, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.
Ακολούθησε νέα πυρκαγιά στην Άσκρη του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, μέσα σε ελαιοπερίβολο. Χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη και δόθηκε εντολή να επέμβουν 10 υδροφόρα οχήματα, κυρίως από Θήβα.
Στην πορεία ακυρώθηκαν τα αεροσκάφη από τη Λαμία, καθώς επενέβη ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Ακολούθησε λίγο πριν τις 4 πυρκαγιά στην Αταλάντη με το εκεί Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής να επεμβαίνει με τρία οχήματα.
Δυστυχώς, η προέλευση των πυρκαγιών (μέσα σε χωράφια ή ελαιοπερίβολα) μαρτυρούν ανθρώπινα λάθη. Το κακό είναι ότι και την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για περιοχές όπως η ανατολική Βοιωτία, η κεντρική και νότια Εύβοια.
Μάλιστα βλέπουμε στο χάρτη και πορτοκαλί σημεία, όπως στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου και στα νησιά των Δωδεκανήσων, μέχρι τη Σάμο και την Ικαρία.
Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).
Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!