Τα ποτάμια της Ευρυτανίας θα σώσουν την Αττική από την λειψυδρία!
Το έργο «Εύρυτος» ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας…
Με προβληματισμό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Ευρυτανίας την είδηση της κατασκευής του μεγάλου έργου «Εύρυτος», που προβλέπει τη μερική εκτροπή των ποταμών Κρικελλοπόταμου και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο, για τη διασφάλιση της ύδρευσης της Αττικής για τα επόμενα 30 χρόνια.
Το συγκεκριμένο έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2029, είναι στο πλαίσιο υλοποίησης 7 στρατηγικών αξόνων που θα αντιμετωπίσουν την λειψυδρία στη χώρα μας και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης εορτασμού των 100 χρόνων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρωί της Πέμπτης (30.10.25).
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ανακοίνωσε το έργο «Εύρητος», που προβλέπει τη μερική εκτροπή του Κρικελιώτη και του Καρπενησιώτη όπως σημειώσαμε στον Εύηνο. Όπως είπε, «το έργο θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια».
«Η ΕΥΔΑΠ τρέχει παράλληλα βραχυπρόθεσμες δράσεις με στόχο την άμεση θωράκιση της Αττικής», δήλωσε και πρόσθεσε πως «ωριμάζουμε μεσοπρόθεσμα και δύο έργα».
Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων για την ΕΥΔΑΠ, ΕΔΩ:
Με λίγα λόγια δύο ακόμη φυσικές πηγές της Στερεάς Ελλάδας θα προσφέρουν τα νερά τους στο Μόρνο (μέσω Εύηνου) ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της υπερσυγκέντρωσης του πληθυσμού στην Αττική.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!