Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μία φορά έκρουσε σήμερα (04.09.2026) η Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την έξαρση του κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου. Αν και ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως τα κρούσματα φέτος έχουν φτάσει τα 290, η πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξηγεί πως είναι αρκετά παραπάνω καθώς οι ασυμπτωματικοί δεν δηλώνονται.
Μιλώντας στο MEGA, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως οι «κόκκινες» περιοχές παραμένουν Αττική και Θεσσαλία, τονίζοντας μάλιστα πως οι ειδικοί δεν περίμεναν έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην πρωτεύουσα.
Εξήγησε πως από τα 290 κρούσματα, τα 199 προβληματίζουν τις αρχές καθώς οι ασθενείς έχουν εμφανίσει εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση).
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα 58 από τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα. Την ίδια χρονική περίοδο έφυγαν από τη ζωή και 5 συνάνθρωποι μας.
Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε μάλιστα πως ανάμεσα στα κρούσματα ήταν και ένα παιδί 13 χρόνων, το οποίο όμως είναι καλά στην υγεία του.
Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τουλάχιστον το τέλος του Σεπτεμβρίου καθώς η έξαρση του ιού δεν έχει υποχωρήσει ακόμα.
«Δεν είχαμε χειμώνα βαρύ, είχαμε πάρα πολλές βροχές, πλημμύρες. Όλα αυτά ευνόησαν τα κουνούπια. Δεν είναι όλα τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό. Είναι αυτά που είναι μολυσμένα από τα άγρια πτηνά», συμπλήρωσε.
«Θεωρώ ότι από δω και πέρα μέχρι τέλος Σεπτέμβρη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πιστεύουμε την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα», κατέληξε υπενθυμίζοντας πως ειδικά που οι πολίτες κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες, θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντικουνουπικά ή μακριά ρούχα.
Τέλος, η κυρία Παγώνη προειδοποίησε ότι όσοι έχουν κάποια συμπτώματα όπως πυρετός πάνω από δύο 24ωρα, συμπτώματα ζάλης, καταβολής και μυαλγίες και περιλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους και να πάνε στο Κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο ώστε να αντιμετωπιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το περιστατικό.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο κέντρο της πόλης - Δείτε εικόνες
Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο το ένα άτομο διακομίστηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας…
Φθιώτιδα: Όργιο απατών με «αστυνομικούς» από Ρουμανία, «μαϊμού» δορυφόρους & ΔΕΗτζήδες
Έπεισαν γυναίκα να αφήσει κοσμήματα σε κάδο έξω από εκκλησία. 73χρονη πλήρωσε ακριβά το κόλπο με το δορυφόρο!...
Δίκη για τα Τέμπη: «Ξύπνησα σε ένα χωράφι» - Η συγκλονιστική κατάθεση τραυματία από το δεύτερο βαγόνι
Συγκλονίζει η κατάθεση τραυματία από το δεύτερο βαγόνι στη δίκη για τα Τέμπη, ο οποίος περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές της σύγκρουσης.
Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του - Είχαν ανησυχήσει οι δικοί του και τον αναζητούσαν
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή από το Α.Τ. Χαλκίδας.
Την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση του ΕΟΣ Λαμίας
Στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Παπακυριαζή 4, στη Λαμία.