Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς : Η Ελλάδα μπαίνει στον προθάλαμο του χειμώνα από 4 Δεκεμβρίου- Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Επισημαίνει μάλιστα ότι αναμένονται αρκετές βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα αν και θα προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην αντιμετώπιση της ξηρασίας.
Ένα μικρό διάλειμμα θα κάνει η κακοκαιρία με τις βροχοπτώσεις ωστόσο να επιστρέφουν μετά τις 4 Δεκεμβρίου και τη χώρα να μπαίνει στον προθάλαμο του χειμώνα.
Η κακοκαιρία λοιπόν για λίγες ημέρες θα μας αφήσει όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς για να έρθει στη συνέχεια ο χειμώνας. Επισημαίνει μάλιστα ότι αναμένονται αρκετές βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα αν και θα προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην αντιμετώπιση της ξηρασίας.
Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:
«Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας ανατολικότερα από αύριο για δυο τρείς μέρες ο καιρός βελτιώνεται πρόσκαιρα. Ξεκινά ένας νέος γύρος βροχοπτώσεων από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος από τις 4 Δεκεμβρίου (εορτής της Αγίας Βαρβάρας ). Αυτό δένει εν μέρει και με την γνωστή μας παροιμία “Αϊ Βαρβάρα βαρβαρώνει, Αϊ Σάββας σαβανώνει, κι Αϊ Νικόλας παραχώνει” που υποδηλώνει την έλευση του χειμώνα .
Η Ελλάδα φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στον προθάλαμο του χειμώνα με αυξημένο υετό στις νοτιοανατολικές περιοχές, κάτι που μπορεί να ανακουφίσει σε κάποιον βαθμό την ξηρασία, αλλά και πιθανόν να δημιουργήσει τοπικά προβλήματα εάν συμπέσουν διαδοχικά επεισόδια ραγδαίων βροχών».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λαμία: Η σακούλα αντί για λίρες και χρήματα είχε μέσα πέτρες και καλαμπόκια - Πως παγίδεψε τους απατεώνες
Στη φυλακή ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες που είχε «πλούσιο» ποινικό παρελθόν. Οι απίθανες δικαιολογίες των κατηγορούμενων...
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα με νέες διακοπές ρεύματος στη Φθιώτιδα
Μέχρι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου…
Λαμία: «Το Ράλλυ προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και αγροτικό δρόμο» - Εξοργισμένοι οι αγρότες στο Λιανοκλάδι - ΒΙΝΤΕΟ
«Ζητάμε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση για τις καλλιέργειες, διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά..», λένε οι αγρότες στην κάμερα του LamiaReport.
Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι εγγραφές μαθητών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λαμίας
Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής...
Καιρός «δύο ταχυτήτων»: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Πότε έρχονται οι φθινοπωρινές βροχές
Σε δύο «ταχύτητες» θα κινηθεί ο καιρός αυτή την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να υποχωρεί έως την Τετάρτη, πριν πάρει ξανά την ανιούσα από την Πέμπτη.