«Καμπάνα» 4 ετών για τον γιατρό με το «φακελάκι»- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ως όρος για την αναστολή
Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 40 χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας μετά από μια «μαραθώνια» διαδικασία ο καρδιοχειρούργος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την υπόθεση με το «φακελάκι» που αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης η έφεση να έχει αναστελουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσιας 15 χιλιάδες ευρώ.
Να σημειωθεί επίσης πως νωρίτερα απέρριψε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Η καταγγελία έφτασε στις διωκτικές αρχές με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος να επιλαμβάνεται της υπόθεσης. Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας συνέλαβαν τον γιατρό αφού ο τελευταίος παρέλαβε το προσημειωμένο ποσό των 2.500 ευρώ. Το ποσό δηλαδή που απαίτησε από την κόρη της γυναίκας προκειμένου να να προβεί σε ιατρική πράξη.
Από την έρευνα που έγινε στη συνέχεια στο γραφείο του στο Νοσοκομείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11.250 ευρώ ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή του και σε μια ακόμα περίπτωση δωροληψίας ύψους 2.500 ευρώ. Να σημειωθεί πως στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας νοσοκομειακός ιατρός, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε δωροληψία.
Μετά την απολογία του ακολούθησε η πρόταση του εισαγγελέα η οποία ήταν καταδικαστική για τον κατηγορούμενο. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της δωροληψίας κατ επάγγελμα και όχι κάτ εξακολούθηση καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν αμφιβολίες για την τέλεση της δεύτερης πράξης ότι ζήτησε δηλαδή φακελάκι και από συγγενή άλλου ασθενούς.
Να σημειωθεί πως οι συνήγοροι του κατηγορουμένου ζήτησαν στην αρχή της αποδεικτικής διαδικασίας την αναβολή της δίκης προκειμένου να εξεταστεί ο επίμαχος φάκελος με τα λεφτά. Αν δηλαδή εμφανίζονται δακτυλικά αποτυπώματα του γιατρού στον φάκελο. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τον άγγιξε.
Αργότερα, όπως αναφέρει το larissanet.gr, όταν κατέθεσε ο αστυνομικός από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που συμμετείχε στην επιχείρηση και μπήκε στο γραφείο του γιατρού μόλις η καταγγελουσα άφησε τον φάκελο, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος τον είχε κάτω από τον αγκώνα του.
Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου και επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 40 χιλιάδων ευρώ και την έφεση να έχει αναστελουσα δύναμη υπό όρους.
Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ.
Κ.Κοντοκώστας
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!