ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 9 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Καταγγελία της Δ.Ο.Ε για Διευθύντρια σχολείου που χτύπησε εκπαιδευτικό

Καταγγελία της Δ.Ο.Ε για Διευθύντρια σχολείου που χτύπησε εκπαιδευτικό

Το περιστατικό μάλιστα φέρεται να έγινε μπροστά στα μάτια σχολικής συμβούλου και μαθητών…

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) καταδικάζει το πρωτοφανές περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε σχολείο της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δ.Ο.Ε., διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, φέρεται να επιτέθηκε και να χτύπησε εκπαιδευτικό, μέσα στο σχολείο την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, παρουσία της Σχολικής Συμβούλου και μπροστά σε μαθητές.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία. κάνει λόγο για «χυδαία, βίαιη και απρόκλητη επίθεση», καταγγέλλοντας παράλληλα μια σειρά παρατυπιών και καταχρηστικών συμπεριφορών που, όπως αναφέρει, διαρκούν εδώ και έναν χρόνο στο συγκεκριμένο σχολείο.

Επισημαίνεται επίσης ότι, η διευθύντρια και στο παρελθόν έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παραλείψεις, ενώ υπήρχαν έγγραφες καταγγελίες προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας ήδη από την περσινή σχολική χρονιά. Παρά ταύτα, σύμφωνα με τη Δ.Ο.Ε., δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενέργεια για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Η Ομοσπονδία τονίζει επίσης το γεγονός ότι, την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας προβάλλει τη «πλατφόρμα καταγραφής περιστατικών βίας», οι αρμόδιοι φορείς «δεν έπραξαν το παραμικρό» για την αποτροπή πραγματικών περιστατικών μέσα στα σχολεία.

Η Δ.Ο.Ε. απαιτεί άμεση παρέμβαση της ΔΙ.Π.Ε. Εύβοιας και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική και ψυχική ακεραιότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ασθενής σεισμική δόνηση το βράδυ στη Λαμία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ασθενής σεισμική δόνηση το βράδυ στη Λαμία