Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο 19χρονος φοιτητής, Μεγάλη Πέμπτη προσπάθεια αποσωλήνωσης του
Ο νεαρός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή.
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ο 19χρονος φοιτητής του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, που διαγνώστηκε με βακτηριακή μηνιγγίτιδα, με τους γιατρούς να προγραμματίζουν για αύριο, Μεγάλη Πέμπτη (09.04.2026) προσπάθεια αποσωλήνωσής του.
Το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ, καθώς ο 19χρονος είχε παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματά του την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatropedia.gr, ο νεαρός φοιτητής εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα το Σαββατοκύριακο, όταν επέστρεψε στα Τρίκαλα, από όπου κατάγεται, για τις ημέρες του Πάσχα. Τη Μεγάλη Δευτέρα (06.04.2026) διακομίστηκε στο νοσοκομείο και, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη ΜΕΘ.
Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλες οι στενές επαφές του 19χρονου έχουν ήδη λάβει προληπτικά χημειοπροφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των προσώπων με τα οποία ήρθε σε επαφή.
Στο μεταξύ, ενημέρωση εστάλη και προς τους φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής. Καθηγήτρια του τμήματος κάλεσε, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, όσους συμμετείχαν στα εργαστήρια της περασμένης εβδομάδας να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γενικό τους ιατρό και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Στο ίδιο μήνυμα διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας, κρίνεται όμως απαραίτητη η προληπτική επικοινωνία με γιατρό για περαιτέρω καθοδήγηση.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανοιξιάτικο τοπίο τις επόμενες ημέρες - Πότε χαλάει ξανά ο καιρός
Με ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός έως την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη - Ξανά στο «σκαμνί» οι δύο ψαράδες
Η αθωωτική απόφαση για τα δύο αδέρφια ψαράδες προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Λαμία: Τροχαίο με μηχανάκι και δύο τραυματίες στα φανάρια του Αστυνομικού Μεγάρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Στο οδόστρωμα κατέληξε ο δικυκλιστής, τραυματίστηκε και η οδηγός του αυτοκινήτου - Διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Φυλακές Μαλανδρίνου: 36χρονος κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος
Είχε καταδικαστεί για διακίνηση παράτυπων μεταναστών…
Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο κέντρο της πόλης - Δείτε εικόνες
Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο το ένα άτομο διακομίστηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας…
Φθιώτιδα: Όργιο απατών με «αστυνομικούς» από Ρουμανία, «μαϊμού» δορυφόρους & ΔΕΗτζήδες
Έπεισαν γυναίκα να αφήσει κοσμήματα σε κάδο έξω από εκκλησία. 73χρονη πλήρωσε ακριβά το κόλπο με το δορυφόρο!...