Ξεκινά σήμερα η δίκη για τον θάνατο της Λαμιώτισσας μαθήτριας που «έσβησε» περιμένοντας στο κοντέινερ έξω από τα επείγοντα του Νοσοκομείου
Στο εδώλιο δύο γιατροί του Γ.Ν. Λαμίας…
Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας θα αναβιώσει σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025, η τραγωδία με τον αδόκητο χαμό της 14χρονης Κυριακής Ζανιά, που συγκλόνισε τη Λαμία και το Πανελλήνιο τον Δεκέμβριο του 2021.
Ενώπιον των Δικαστών θα βρεθούν δύο γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας που σχετίστηκαν με τη νοσηλεία του άτυχου κοριτσιού, το οποίο κατέληξε από επιπλοκές του covid-19 και ενώ είχε μείνει αβοήθητο για 4 και πλέον ώρες στο κοντέινερ των Επειγόντων.
Η πράξη που βαραίνει τους δύο κατηγορούμενους είναι η ανθρωποκτονία εξ αμελείας διά παραλείψεως.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το χρονικό της τραγωδίας είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το LamiaReport, καθώς το κορίτσι είχε διακομισθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας στις 09:30’ το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2021, με λοίμωξη από covid-19, διαγνωσμένη από rapid test που είχε κάνει στις 29/11/21. Συνοδευόταν από τη μητέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, που επίσης ήταν θετικές στον κορωνοϊό.
Όπως επιβεβαιώνει το κατηγορητήριο, μέσα στην πρώτη ώρα (10:30’) είχε εξεταστεί από την κατηγορούμενη γιατρό, καθώς είχε ζητήσει, εργαστηριακό έλεγχο, να τεθεί φλεβοκαθετήρας και ορός και να γίνει στο κορίτσι ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το τελευταίο αποκάλυπτε από κείνη την ώρα, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενήργησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ιωάννα Γριβέα, ότι υπήρχε πρόβλημα, ωστόσο το κορίτσι παρέμεινε αβοήθητο μέχρι σχεδόν τις 13:30’ και ενώ στο μεταξύ η κατηγορούμενη γιατρός είχε ενημερώσει και τον συνάδελφό της που επίσης είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.
Τότε, εκεί γύρω στις 13:30’ σύμφωνα με μαρτυρία θείας του αδικοχαμένου κοριτσιού και αφού είχε εξαντληθεί η υπομονή όλων, η συγκεκριμένη ζήτησε με έντονο ύφος από τις νοσηλεύτριες που ήταν στην υποδοχή να έρθει γιατρός να δει την ανηψιά της γιατί η κλινική της εικόνα έχει πλέον χειροτερέψει.
Αμέσως μετά εμφανίστηκε η γιατρός η οποία δεν ήταν ντυμένη, αλλά κρατούσε τη στολή στα χέρια για να ντυθεί και να μπει στο κοντέινερ να εξετάσει την 14χρονη.
Όταν μητέρα και θεία ενημέρωσαν τη γιατρό ότι το κορίτσι δεν είναι καθόλου καλά, εκείνη κοίταξε από το παράθυρο και βλέποντας την 14χρονη, πέταξε τη στολή covid που κρατούσε και μπήκε μέσα στο κοντέινερ χωρίς τη στολή.
Αμέσως μετά πήραν το κορίτσι μέσα στα επείγοντα (στο σηπτικό) όπου έγινε υπέρηχος, αξονική και άλλες εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν και γιατροί της ΜΕΘ και αναισθησιολόγοι. Δυστυχώς όμως ο χρόνος είχε ήδη αρχίσει να μέτρα αντίστροφα για την άτυχη Κυριακή, η οποία όταν μπήκε στα Επείγοντα είχε ήδη πολύ χαμηλή πίεση, πόνο στο στήθος και μούδιασμα στην κάτω γνάθο.
Ακολούθησε πραγματική μάχη των γιατρών προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και να διασωληνωθεί ώστε να διακομισθεί με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όμως αν και κατάφεραν να τη ανατάξουν την πρώτη φορά, υπήρξε και δεύτερη ανακοπή με το κορίτσι να καταλήγει στις 17:25’.
Σε αυτές τις δραματικές ώρες που το κορίτσι τους χανόταν, μητέρα και θεία ήταν έξω από τα Επείγοντα βλέποντας ανησυχία και κινητικότητα χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβαινε! Αυτό που ήξεραν ήταν ότι από τις 2:00’ είχε φτάσει ασθενοφόρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ ντυμένους με στολές covid, για να παραλάβουν το αγγελούδι τους και να το μεταφέρουν στο Παίδων στην Αθήνα. Μάλιστα όπως κατέγραφε τότε, το ρεπορτάζ, στην αρχή ήταν ένα απλό ασθενοφόρο και στη συνέχεια εκλήθη ασθενοφόρο με μονάδα. Δυστυχώς όμως δεν χρειάστηκε ποτέ, καθώς το αγγελούδι τους είχε πετάξει για τον αιώνιο παράδεισο…
(Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των συμμαθητών και φίλων της Κυριακής αποτυπωμένος στο θρανίο που καθόταν η άτυχη μαθήτρια)
Η δίκη
Η υπόθεση έχει τον αριθμό 7 στο Έκθεμα που ανάρτησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας για τις 18/9/25.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport θα εξεταστούν από το Δικαστήριο 19 μάρτυρες μεταξύ αυτών οι χαροκαμένοι γονείς, αλλά και ιατροί - νοσηλευτές του Νοσοκομείου Λαμίας.
Επίσης θα εξεταστούν τέσσερις τεχνικοί σύμβουλοι (τρεις ιατροδικαστές και ένας καρδιολόγος), καθώς και δύο πραγματογνώμονες από μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανοιξιάτικο τοπίο τις επόμενες ημέρες - Πότε χαλάει ξανά ο καιρός
Με ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός έως την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη - Ξανά στο «σκαμνί» οι δύο ψαράδες
Η αθωωτική απόφαση για τα δύο αδέρφια ψαράδες προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Λαμία: Τροχαίο με μηχανάκι και δύο τραυματίες στα φανάρια του Αστυνομικού Μεγάρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Στο οδόστρωμα κατέληξε ο δικυκλιστής, τραυματίστηκε και η οδηγός του αυτοκινήτου - Διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Φυλακές Μαλανδρίνου: 36χρονος κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος
Είχε καταδικαστεί για διακίνηση παράτυπων μεταναστών…
Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο κέντρο της πόλης - Δείτε εικόνες
Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο το ένα άτομο διακομίστηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας…
Φθιώτιδα: Όργιο απατών με «αστυνομικούς» από Ρουμανία, «μαϊμού» δορυφόρους & ΔΕΗτζήδες
Έπεισαν γυναίκα να αφήσει κοσμήματα σε κάδο έξω από εκκλησία. 73χρονη πλήρωσε ακριβά το κόλπο με το δορυφόρο!...