ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ξεκινά η διαδικασία εκλογής Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ξεκινά η διαδικασία εκλογής Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η πρόσκληση…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Εκδόθηκε η πρόσκληση κδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θητεία έως την 31η Αυγούστου 2030.

Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν μόνο τα νεοεκλεγέντα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναδεικνύεται ένας/μία (1) εκ των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (Σ.Δ.).

Θυμίζουμε ότι εσωτερικά μέλη πρόσφατα εξελέγησαν οι Μπιλλίνης Χαράλαμπος, Λαλιώτου Ιωάννα, Καραμάνος Σπυρίδωνας, Μπάγκος Παντελεήμων, Εξαδάκτυλος Αθανάσιος και Γερογιάννης Βασίλειος.

Χρόνος υποβολής υποψηφιότητας

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το αξίωμα του Πρύτανη θα πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], έως την 8η Ιουνίου 2026, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.

Η εκλογή του Πρύτανη γίνεται με μυστική ψηφοφορία των μελών του Συμβουλίου διοίκησης (εσωτερικά - εξωτερικά μέλη) και πλειοψηφία οκτώ ενδεκάτων (8/11).

Αν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η διαδικασία επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε απαιτείται η πλειοψηφία επτά ενδεκάτων (7/11). Αν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η διαδικασία επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών. Αν κανείς υποψήφιος δεν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο (2) πρώτων σε ψήφους υποψηφίους. Αν στη δεύτερη θέση ισοψηφούν δύο (2) υποψήφιοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, και εφόσον το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, διενεργείται κλήρωση μεταξύ αυτών που ισοψήφησαν.

Αν υπάρχει μόνο ένας (1) υποψήφιος εκ των εσωτερικών μελών για το αξίωμα του Πρύτανη, για την εκλογή του απαιτείται κατ’ ελάχιστον πλειοψηφία οκτώ ενδεκάτων (8/11). Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου από τα μέλη του Σ.Δ., ο υποψήφιος δεν εκλέγεται Πρύτανης και επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρύτανη από την αρχή. Για την εκλογή του Πρύτανη στην περίπτωση αυτή απαιτείται η συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας του συνόλου των μελών του Σ.Δ.

Διακοπές ρεύματος σήμερα στους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διακοπές ρεύματος σήμερα στους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google