Ξεκινά το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων της ΔΥΠΑ στη μαγειρική στα Τρίκαλα
Θα καταρτιστούν 15 άνεργοι, ηλικίας 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου 2025 το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στη μαγειρική, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Λάρισας της ΔΥΠΑ.
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 250 ωρών, έχει σκοπό οι καταρτιζόμενοι να είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων σε εστιατόρια, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να εκτελούν επιτυχώς τις βασικές αρμοδιότητες του βοηθού σεφ και να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε, έπειτα από αίτημα του Δήμου Τρικκαίων και θα καταρτιστούν 15 άνεργοι, ηλικίας 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι του Δήμου Τρικκαίων ή όμορων Δήμων του Νομού Τρικάλων.
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους, που θα παραχωρήσει για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Τρικκαίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης από το ΚΔΒΜ Λάρισας της ΔΥΠΑ.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Δύσκολες ώρες για τη Λαμιώτισσα Ασημίνα Ιγγλέζου
Ακρωτηριάστηκε σε 4 δάχτυλα μετά από σοβαρά κρυοπαγήματα στο Μακαλού
Ο Θάνος Πλεύρης ήρθε στις Θερμοπύλες και γύρισε βίντεο για το κλείσιμο της Δομής που έγινε σε λάθος σημείο - Δείτε τι είπε
Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την είδηση του LamiaReport ότι στη Δομή των Θερμοπυλών δεν υπάρχει πλέον κανένας φιλοξενούμενος.
Πρωτοβρόχια και «βουτιά» της θερμοκρασίας στη Φθιώτιδα
Σε Εύβοια και Δυτική Ελλάδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχών…
Φθιώτιδα: Περπατούσε στην εθνική φορτωμένος με χασίς - Ήταν φυγόποινος για περίπτωση ληστείας με εκρηκτικά
Εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης.
Η Περιφέρεια μοιράζει 1.800 μπάλες στα Γυμνάσια & Λύκεια της Στερεάς
Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η δράση αγοράς αθλητικού εξοπλισμού προϋπολογισμού σχεδόν 30.000 ευρώ…
Λαμία: «Μας είπαν ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θα πεθάνει» – Καταγγελία για περιπέτεια ασθενή με θεραπεία πλασμαφαίρεσης
«Μόλις τελείωσαν την πλασμαφαίρεση και πήγαν να τον βάλουν στο καρότσι, τους έμεινε στα χέρια. Έχασε τις αισθήσεις του. Του έκαναν αδρεναλίνη και επανήλθε», λέει η σύζυγος του Λαμιώτη που έμεινε παράλυτος.