Λαμία: Κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ
Αργία κανονικά για το δημόσιο τομέα…
Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, η Δευτέρα μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής (50 ημέρες μετά τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα), είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και γενικά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως και για τις τράπεζες καθώς θεωρείται τραπεζική αργία.
Είναι κλειστά επίσης και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανεξαρτήτου βαθμίδας.
Για τον ιδιωτικό τομέα όμως δεν αποτελεί υποχρεωτική αργία από το εργατικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, ωστόσο στην περίπτωση των εμπορικών καταστημάτων της Λαμίας, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου «με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος και επετείου του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, τη Δευτέρα 09 Ιουνίου, τα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται εντός Δήμου Λαμιέων είναι εθιμική αργία. Ως εκ τούτου η αγορά της πόλης μας θα παραμείνει κλειστή όπως και κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα».
Να σημειώσουμε ότι οι μεγάλες αλυσίδες και τα σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, ωστόσο δεν υπάρχει ειδική αναφορά για την πόλη της Λαμίας πλην Κωτσόβολου και Public που αναφέρουν στις σελίδες τους ότι θα είναι κλειστά.
Το συνηθισμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ, είναι 08:00 με 21:00 (LIDL από 07:45).
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.
ΕΠΑΣ Λαμίας: 250 θέσεις εισακτέων και ζήτηση για τεχνίτες – Το κενό στις πραγματικές θέσεις μαθητείας
Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας σήμερα;