Λάρισα: Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε δύο άτομα για κατοχή πορνογραφικού υλικού που απεικόνιζε ανήλικη συμμαθήτριά τους
Τα δύο άτομα δικάζονταν, αρχικά, για revenge porn και σεξουαλική κατάχρηση ανηλίκου, ωστόσο η παθούσα αρνήθηκε ότι έλαβε χώρα γενετήσια πράξη
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας δύο νεαρά άτομα – άνδρας και γυναίκα- για κατοχή πορνογραφικού υλικού.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος larissanet.gr, το βίντεο απεικόνιζε ανήλικη συμμαθήτρια τους με την πράξη να τελείται σε σε σχολείο του Βόλου την άνοιξη του 2023.
Για revenge porn και σεξουαλική κατάχρηση ανηλίκου δικάζονταν αρχικά τα δύο άτομα
Το κατηγορητήριο, ωστόσο, με το οποίο παραπέμφθηκαν αρχικά σε δίκη τα δύο άτομα, τα οποία είναι ενήλικα, ήταν βαρύτερο με πράξεις όπως «κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη» και «εκδικητική πορνογραφία ανηλίκου».
Συγκεκριμένα η κατηγορία ήταν πως ο νεαρός τέλεσε γενετήσια πράξη με την ανήλικη στο σχολείο καταγράφοντας παράλληλα την πράξη στο κινητό του ενώ η δεύτερη κατηγορούμενη έδειξε στη συνέχεια τις εικόνες σε συμμαθητή της με εκδικητική πρόθεση για την συμμαθήτρια της.
Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους αρνήθηκαν την τέλεση γενετήσιας πράξης με τον κατηγορούμενο να αναφέρει πως υπήρξαν μόνο δύο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν η ανήλικη με τα εσώρουχα της, ενώ η κατηγορούμενη κατέθεσε πως πήρε τις φωτογραφίες από το κινητό του πρώτου και τις έδειξε σε ένα συμμαθητή της επισημαίνοντας, ωστόσο, πως δεν ήθελε να εκδικηθεί κάποιον.
Νωρίτερα κατέθεσε και η παθούσα, η οποία αρνήθηκε πως τελέστηκε γενετήσια πράξη.
Την κατάθεση της μάλιστα ο εισαγγελέας τη χαρακτήρισε ως «πυλώνα της αποδεικτικής αμφισβήτησης του υλικού», προσθέτοντας πως αυτή ενισχύεται και από τις καταθέσεις των γονιών της που επίσης κατέθεσαν πως δεν τελέστηκε γενετήσια πράξη.
Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του ανέφερε για το αποδεικτικό υλικό που έχει συλλεχθεί στην προδικασία και το οποίο εξετάστηκε σήμερα από το δικαστήριο πως είναι «κρίσιμα ατελές γιατί παρουσιάζει πολλά σαθρά σημεία» προσθέτοντας πως εξαιτίας αυτού, το δικαστήριο δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή κρίση ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων.
Καταδικάστηκαν για παιδική πορνογραφία και κατοχή πορνογραφικού υλικού
Σε ότι αφορά τις κατηγορίες της κατοχής πορνογραφικού υλικού και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, τόνισε πως δεν αυτές δεν τελέστηκαν με τα κριτήρια και τον χαρακτήρα που ορίζει το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα, προτείνοντας την απαλλαγή των κατηγορούμενων και γι’ αυτές τις πράξεις.
Το δικαστήριο εν τέλει καταδίκασε τους κατηγορουμένους μόνο για την κατοχή πορνογραφικού υλικού και αφού τους αναγνώρισε ελαφρυντική περίσταση επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανοιξιάτικο τοπίο τις επόμενες ημέρες - Πότε χαλάει ξανά ο καιρός
Με ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός έως την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη - Ξανά στο «σκαμνί» οι δύο ψαράδες
Η αθωωτική απόφαση για τα δύο αδέρφια ψαράδες προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Λαμία: Τροχαίο με μηχανάκι και δύο τραυματίες στα φανάρια του Αστυνομικού Μεγάρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Στο οδόστρωμα κατέληξε ο δικυκλιστής, τραυματίστηκε και η οδηγός του αυτοκινήτου - Διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Φυλακές Μαλανδρίνου: 36χρονος κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος
Είχε καταδικαστεί για διακίνηση παράτυπων μεταναστών…
Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο κέντρο της πόλης - Δείτε εικόνες
Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο το ένα άτομο διακομίστηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας…
Φθιώτιδα: Όργιο απατών με «αστυνομικούς» από Ρουμανία, «μαϊμού» δορυφόρους & ΔΕΗτζήδες
Έπεισαν γυναίκα να αφήσει κοσμήματα σε κάδο έξω από εκκλησία. 73χρονη πλήρωσε ακριβά το κόλπο με το δορυφόρο!...