Λιβαδειά: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Λάμπρου Κατσώνη
Ένα σημαντικό έργο για την αστική αναβάθμιση της πόλης.
Υπεγράφη η σύμβαση για την Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Νέου Δημαρχείου και την Ανάπλαση της πλατείας Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά, μεταξύ του Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Δημήτρη Καραμάνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, κ. Κωνσταντίνου Στάικου, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός σημαντικού έργου αστικής αναβάθμισης για την πόλη.
Στις 30 Αυγούστου 2024 υποβλήθηκε η πρόταση για το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Νέου Δημαρχείου και Ανάπλαση πλατείας Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά» από τον Δήμο Λεβαδέων στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Προγράμματος «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 -2027».
Στις 04 Απριλίου 2025 το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού με αρχικό προϋπολογισμό: 2.340.000,00€
Στις 4 Ιουλίου 2025 έγινε η Προκήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάθεση κατασκευής του έργου και στις 20 Νοεμβρίου 2025 προέκυψε ο ανάδοχος.
Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του χώρου περιμετρικά του κτηρίου του Νέου Δημαρχείου του Δήμου Λεβαδέων, ως ελεύθερου χώρου δημόσιας χρήσης, αστικού πρασίνου, ενός χώρου ανοιχτού σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες της πόλης και των επισκεπτών της.
Κεντρική ιδέα της πρότασης είναι η δημιουργία μιας πλατείας σκληρού δαπέδου, έκτασης περίπου 2.000 τ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο, και ενός χώρου πρασίνου, μαλακό δάπεδο, 1.500τ.μ., Ανατολικά του Δημαρχείου.
«Κύριος στόχος είναι η απόδοση στην πόλη ενός περιβαλλοντικά και πολιτιστικά αναβαθμισμένου δημόσιου χώρου, που αφενός θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο κτήριο του Δημαρχείου και αφετέρου, αυθύπαρκτα, θα συμβάλλει στην ανάδειξη του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής επέμβασης», σημείωσε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Καραμάνης.
Και πρόσθεσε: «Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο πυρήνα ζωής για τη Λιβαδειά, έναν χώρο ανοιχτό, προσβάσιμο και λειτουργικό για όλους. Αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και διαμορφώνουμε ένα σημείο αναφοράς που θα συνδέει τη διοικητική λειτουργία με την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Πρόκειται για ένα έργο που επενδύει στο μέλλον της πόλης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και ενισχύοντας την ταυτότητά της με όρους βιωσιμότητας και εξωστρέφειας».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λαμία: Βρήκε χαμένη βέρα και την επέστρεψε - Το «ευχαριστώ» στον νεαρό ντελιβερά
Διαβάστε το ευχαριστήριο μήνυμα συμπολίτη μας...
Στερεά: 24 συλλήψεις σε ένα 24ωρο - Τρία άτομα με χειροπέδες στη Φθιώτιδα
Έφτασαν τις 413 οι κλήσεις της Τροχαίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια…
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Απαγορευτικό στους φιλάθλους του Παναιτωλικού να ταξιδεύσουν στη Λιβαδειά
Η απόφαση του Υπουργείου…