ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Μαίνονται οι φωτιές σε Βοιωτία, Πόρτο Γερμενό, και Αιγιαλεία - Καίγονται σπίτια, χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη

Μαίνονται οι φωτιές σε Βοιωτία, Πόρτο Γερμενό, και Αιγιαλεία - Καίγονται σπίτια, χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη

Η μάχη με τις φλόγες στο διπλό μέτωπο της Βοιωτίας, το Πόρτο Γερμενό και την Αιγιαλεία συνεχίζεται.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Στο Πόρτο Γερμενό η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες προς τα Βίλια και άλλους οικισμούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο από τα Βίλια που μίλησε στην ΕΡΤ, έχουν καεί «αρκετά σπίτια», τουλάχιστον 8 σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ενώ οι φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων προκαλούν νέες εστίες, με περισσότερα σπίτια το πρωί να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, όπως δείχνουν τηλεοπτικά πλάνα.

eurokinissi

«Κάηκαν αρκετά σπίτια και ζώα. Η φωτιά μπήκε μέσα στον οικισμό, στη θάλασσα στο Πόρτο Γερμενό και τώρα πάει προς τον Αγιο Νεκτάριο και τα Βίλια. Θα χρειαστεί να κάνουμε κι άλλες εκκενώσεις, οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν» είπε.

Τα εναέρια σταμάτησαν να επιχειρούν καθώς στη περιοχή πνέουν άνεμοι άνω των 7 μποφόρ, ενώ οι φλόγες μπήκαν στα σπίτια και έκαψαν και αυτοκίνητα.

Στο Πόρτο Γερμενό πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις τα ξημερώματα και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες, το Λιμενικό χρειάστηκε να συνδράμει απομακρύνοντας 12 εγκλωβισμένους μέσω θαλάσσης και μεταφέροντάς τους προς το Αλεποχώρι.

Στο Πόρτο Γερμενό πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις τα ξημερώματα και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες, το Λιμενικό χρειάστηκε να συνδράμει απομακρύνοντας 12 εγκλωβισμένους μέσω θαλάσσης και μεταφέροντάς τους προς το Αλεποχώρι.


Σύμφωνα με τον πυρομετεωρολόγο Θ. Γιάνναρο, έχουν καεί πάνω από 40.000 με 50.000 στρέμματα ως το πρωί.

Εκτροπές κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Τροχαία εκτροπές κυκλοφορίας πραγματοποιούνται:

  • Στην οδό Αγίου Γεωργίου από το ύψος της επαρχιακής οδού Ελευσίνας – Θηβών στο ρεύμα προς Πόρτο Γερμενό στον οικισμό ΤΙΤΑΝ
  • Στην επαρχιακή οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού από το ύψος του οικισμού Κρύο Πηγάδι στο ρεύμα προς Πόρτο Γερμενό
  • Στην επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της περιοχής Ψάθα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια
  • Παραμένει η εκτροπή στην επαρχιακή οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων
  • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Δημάρχου Γκίνη.

Επιμένουν οι φλόγες στη Βοιωτία

Εφιαλτική νύχτα και σε περιοχές της Βοιωτίας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι την Δομβραίνα. Τα ξημερώματα, μετά τις 5, δόθηκε εντολή εκκένωση της περιοχής με μήνυμα από το 112, όπου οι κάτοικοι έπρεπε να μεταφερθούν προς Θίσβη.

eurokinissi

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Στη Βοιωτία επιχειρούν 325 πυροσβέστες, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 92 οχήματα.

Μαίνεται η φωτιά στην Αιγιάλεια

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν ακόμη οι πυροσβέστες στις Νεραντζιές Αιγιαλείας.

Στις 01:07 εκδόθηκε μήνυμα 112 για απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην περιοχή Νέος Ερινέος με κατεύθυνση προς Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 01:10 εκδόθηκε μήνυμα 112 για απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην περιοχή Αρραβωνίτσα προς Σελιανίτικα μέσω της 28 Επαρχιακής Οδού.


Θανατηφόρο τροχαίο στο Μαρτίνο - Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από drone από τη σύγκρουση των δύο φορτηγών - BINTEO
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Θανατηφόρο τροχαίο στο Μαρτίνο - Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από drone από τη σύγκρουση των δύο φορτηγών - BINTEO
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google