ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Νέα αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών

Νέα αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, υπέγραψε την απόφαση.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΚΡΩΝ» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανάπτυξη υποδομών και προστασία περιβάλλοντος (μικρά φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ύδρευση - αποχέτευση, αντιπλημμυρικά κλπ)».

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες συντήρησης, αλλά και αντιμετώπισης ζημιών που προκλήθηκαν σε ρέματα περιοχών των Δήμων Αμφίκλειας- Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών, με στόχο την πρόληψη αντίστοιχων νέων φαινομένων.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στα ακόλουθα σημεία και όπου αλλού υποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες:

  • Δήμος Αμφίκλειας- Ελάτειας: Στα ρέματα της Τ.Κ. Ελάτειας.
  • Δήμος Καμένων Βούρλων: Στα ρέματα ''Ξηριάς Μώλου'', ''Μέγα Ρέμα'', ''Πλατανιάς'', ''Τρανή Σούδα'', '' Βοόργιος'', ''Ξηριάς Λογγού'' και στα ρέματα της Τ.Κ. Καμένων Βούρλων.
  • Δήμος Λοκρών: Στα ρέματα ''Καραγκιόζης'', ''Δάφνη Μαλεσίνας'', ''Βλημμένη Λιβανατών'', ''Ασπόρεμα Κυπαρισίου'', όπως επίσης και στα ρέματα των Τ.Κ. Μεγαπλατάνου, Ακρίτσας, Έξαρχου και Προσκυνά.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός ακόμη έργου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου μας, με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το “ΠΠΑ Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025”.

Περιοχή παρέμβασης είναι τα ρέματα των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών και βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε πρόσφορης τεχνικής λύσης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή».

Πως θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα Παρασκευή - Τι ισχύει για ντελιβεράδες και ιδιωτικούς υπαλλήλους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πως θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα Παρασκευή - Τι ισχύει για ντελιβεράδες και ιδιωτικούς υπαλλήλους